Swedbank sai toimitusjohtajan perintäyhtiöstä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Swedbank sai toimitusjohtajan perintäyhtiöstä

Ruotsalaispankki Swedbank nimitti uudeksi toimitusjohtajakseen Michael Wolfin Intrum Justitiasta.

5.11.2008 16:24 | Päivitetty 5.11.2008 16:23

Ruotsalainen Swedbank on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen perintäyhtiö Intrum Justitian toimitusjohtajana toimineen Michael Wolfin.

Swedbankin nykyinen toimitusjohtaja, 59-vuotias Jan Liden voi sopimuksensa mukaan jäädä ensi vuonna eläkkeelle. Wolf aloittaa toimessaan viimeistään 24. huhtikuuta.

– Michael Wolfilla on kolmentoista vuoden kokemus pankkitoiminnasta ja kahdeksan vuoden kokemus vakuutusyhtiöistä, sanoi Swedbankin hallituksen puheenjohtaja Carl Eric Stålberg.

Ennen Instrum Justitiaa Wolf työskenteli liikepankki SEB:ssä ja vakuutusyhtiö Skandiassa.

Swedbankin Baltia-riskithuolestuttavat sijoittajia

Swedbank on joutunut pönkittämään pääomiaan markkinatilanteen heiketessä. Sijoittajat ovat olleet erityisesti huolissaan Swedbankin riskeistä Baltiassa, missä talous hidastuu, luottotappiot kasvavat ja kiinteistöjen hinnat putoavat. Tämä on lisännyt pankin hankkiman markkinarahan kustannuksia.

Swedbank keräsi viime kuussa osakeannilla 12,4 miljardia kruunua (1,2 miljardia euroa). Pankin suurimmat osakkeenomistajat olivat sitoutuneet antiin.

 Stålbergin mukaan luottotappiot kasvavat ensi vuonna tästä vuodesta.

Swedbank on ensimmäisenä ruotsalaispankkina kertonut hakevansa rahoitukselleen valtion takausta. Muut ruotsalaispankit eivät ole toistaiseksi tarttuneet maan hallituksen viime kuussa julkaisemaan rahoitusalan pelastuspakettiin kuuluvaan takausohjelmaan.

Ruotsi on luvannut tukea pankkien lainoitusta noin 150 miljardin euron vakuusrahaston kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?