UPM aloittaa uuden leikkauskierroksen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM aloittaa uuden leikkauskierroksen

Metsäyhtiö UPM harkitsee sahatavara- ja vanerituotantonsa leikkaamista ensi vuonna. Tämän seurauksena yhtiö ilmoitti aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut kaikilla tuotantolaitoksillaan Suomessa. Neuvottelut koskevat noin 800 henkilöä.

28.10.2008 9:56 | Päivitetty 28.10.2008 10:51

UPM perustelee neuvotteluiden aloittamista yhä heikompana jatkuvalla markkinatilanteella.

– Tuotannonrajoitukset toteutetaan kullakin tuotantolaitoksella erikseen sovittavalla tavalla. Tuotannonrajoituksia ja mahdollista henkilöstön lomauttamista koskevat yt-neuvottelut käynnistetään välittömästi, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Lisäksi UPM suunnittelee Heinolan vaneritehtaan henkilöstön lomauttamista, koska koivuvanerin markkinatilanne on sen mukaan heikentynyt nopeasti. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko tehdasta ja kaikkia henkilöstöryhmiä. Mahdollisten lomautusten arvioidaan kestävän Heinolassa yli 90 päivää. Heinolan tehtaalla työskentelee noin 230 henkilöä.

UPM:n sahaliiketoiminta valmistaa sahatavaraa ja jalosteita rakennusteollisuuteen, huonekaluteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen. UPM:n sahaliiketoiminnalla on 16 tuotantolaitosta Suomessa, Itävallassa, Ranskassa ja Venäjällä.

UPM:n seitsemän sahaa Suomessa sijaitsevat Lappeenrannassa, Kajaanissa, Pietarsaaressa, Korkeakoskella, Heinolassa, Porissa ja Leivonmäellä. UPM:n sahaliiketoiminta työllistää 1 350 henkilöä.

UPM päätti aiemmin tänä vuonna sulkea Leivonmäen sahan vuoden loppuun mennessä.

Saha- ja vanerituotannon leikkaussuunnitelmat ovat jatkoa UPM:n aiemmin ilmoittamille paperi- ja sellutuotannon vähennystarpeille. Syyskuussa UPM kertoi sulkevansa Kajaanin paperitehtaan ja Tervasaaren sellutehtaan. Kajaanissa yt-neuvottelut koskevat 535 henkeä ja Tervasaaressa 150 henkeä. 

Lisäksi UPM aikoo tehostaa toimintojaan kaikissa liiketoimintaryhmissä ja yksiköissä. Tehostamistoimien henkilöstövaikutukset ovat noin 950 henkeä. 

UPM:n tarratoimiala joutuu vielä odottelemaan tietoja uudelleenjärjestelyistä. Yhtiö on luvannut antaa lisätietoja ohjelmasta tämän vuoden aikana. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?