Yhtiö uskoo viime vuotta parempaan tulokseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Microsoft jarruttaa palkkaamistaan

Markkinoiden odotuksia parempi heinä–syyskuun tulos ei riittänyt. Microsoft rukkasi tulosennustettaan alas päin. Redmondin jättiläinen aikoo säästää palkkauksista, markkinoinnista ja datakeskusten rakentamisesta.

24.10.2008 16:06 | Päivitetty 24.10.2008 16:10

Microsoftin rahoitusjohtaja Chris Liddell kertoi analyytikoille pidetyssä konferenssipuhelussa, että yhtiö aikoo karsia 500 miljoonaa dollaria kuluistaan tukeakseen kannattavuutta.

Säästöjä saadaan karsimalla uuden henkilöstön palkkaamista, käyttämällä vähemmän rahaa markkinointiin ja hidastamalla datakeskusten rakennustahtia.

Tulevaisuuden ennakointi on Liddellin mukaan tällä hetkellä erittäin vaikeaa.

– Emme kasvata henkilöstömääräämme 15 prosentilla tänä vuonna, kuten teimme edellisenä tilivuotena, Liddell sanoi.

Tulosennustettaalas päin

Microsoft uskoo edelleen tuloksensa paranevan tänä vuonna, huolimatta uhkaavasta taantumasta.

Tulosennustetta kuitenkin alennettiin jo toisen kerran tänä vuonna.

Liddelin mukaan taantuma ei iske Microsoftiin välittömästi sen myyntisopimusten pituuden ansiosta.

Yhtiö ennakoi tuloksensa yltävän 2,10 dollariin osakkeelta kesäkuun lopussa päättyvältä tilikaudelta ja liikevaihdon nousevan enintään 66,4 miljardiin dollariin. Aiemmin yhtiö ennakoi 2,12–2,18 dollarin tulosta ja 67,3–68,1 miljardin dollarin liikevaihtoa. Analyytikot ovat odottaneet osakekohtaiseksi tulokseksi 2,11 dollaria ja liikevaihdoksi 66,7 miljardia.

Ensimmäisen neljänneksen nettotulos parani kaksi prosenttia 4,37 miljardiin dollariin eli 0,48 dollariin osakkeelta, kun analyytikot olivat odottaneet 0,47 dollarin tulos uutistoimisto Bloombergin keräämässä ennusteessa.

Myös liikevaihto löi ennusteen. Se kasvoi 9,4 prosenttia 15,1 miljardiin dollariin, kun odotus oli 14,8 miljardia. Apuna olivat Xbox-konsolin hinnanalennukset ja Office 2007:n kohtuullinen menekki. Liddelin mukaan neljännes oli kaiken kaikkiaan hyvä lukuun ottamatta syyskuuta, jolloin kysyntä alkoi vaimeta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?