Rahoitustarkastus sulki Suomen Kaupthingin

Suomen Rahoitustarkastus on määrännyt Suomen Kaupthingin keskeyttämään toimintansa, eivätkä asiakkaat saa rahojaan pankista. Talletusten pitäisi olla turvassa 25000 euroon asti.

9.10.2008 9:22 | Päivitetty 9.10.2008 13:53

Rahoitustarkastus kertoi aamupäivällä keskeyttäneensä Kaupthingin Suomen-konttorin toiminnan toistaiseksi.    

– Pankin asiakkaat eivät voi nostaa talletuksiaan eikä internetpankki toimi, Rata kertoo tiedotteessaan. 

Ratan mukaan pakkotoimi oli tarpeen siksi, että kaikkia Kaupthingin tallettajia kohdeltaisiin tasapuolisesti. Islannin rahoitusviranomaiset ottivat emopankin haltuunsa aamulla. 

Rahoitustarkastus on myös islantilaisia kollegoita konsultoituaan asettanut oman asiamiehensä valvomaan Kaupthing Suomea. Rata aikoo kertoa Kaupthing-järjestelyistään ja asiakkaiden varojen vapautumisesta lisää myöhemmin torstaina.

Pankin asiakkaat eivät ilmeisesti ole päässeet käsiksi Edge-määräaikaistileihinsä eilisillan jälkeen.

Pankki on korostanut, että suomalaisten talletukset ovat turvassa. Tosin Ratan mukaan talletussuoja on pankin omistuspohjan takia suomalaisille asiakkaille vain 25 000 euroa.

Summasta 20 887 euroa on Islannin talletussuojan varassa, loput takaa Suomi.

Suomen Kaupthing onkin eilen pyytänyt Suomen viranomaisia hyväksymään sen täkäläiset talletukset 50 000 euron talletussuojan pariin. 

Talletussuojarahasto ei ole vielä päättänyt, aikooko se kohdella islantilaispankin sivukonttoria kuten suomalaisia pankkeja.

OMX on myös määrännyt pankin välitystoiminnan keskeytettäväksi Helsingin ja Oslon pörsseissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?