Rata esti islantilaispankkien rahojen siirron pois Suomesta

Rahoitustarkastus on kieltänyt Suomessa toimivaa Glitnir Pankkia ja eQ Pankkia siirtämästä varojaan emopankeilleen Islantiin. Myös Kaupthingin varojen siirto estettiin. Ratan mukaan näin on tarkoitus turvata suomalaisten talletusvaroja.

Rata kielsi islantilaispankkeja viemästä varoja emomaahansa.

9.10.2008 11:24 | Päivitetty 9.10.2008 13:35

Rahoitustarkastus on kieltänyt Glitnir Pankkia ja eQ Pankkia siirtämästä varojaan emopankeilleen Islantiin tai konsernin muille ulkomaisille yhtiöille.

Rata asetti kiellon maanantaina. Se kertoi asiasta julkisuuteen torstaina aamupäivällä lähettämässään tiedotteessa.

Ratan mukaan näin on tarkoitus turvata suomalaisten talletusvaroja Islannin rahoituskriisin syvetessä.

Vaikka pankit olivatkin Ratan mukaan pitäneet Suomesta vastaanotetut talletusvarat sijoitettuna Suomessa, se halusi päätöksellään varmistaa varojen pysymisen Suomessa sekä edistämään suomalaisten tallettajien asemaa.

Pankit eivät Ratan kiellon jälkeen ole voineet tehdä liiketoimia, jotka vaarantaisivat niiden vakavaraisuuden ja maksuvalmiuden.

Muiden kuin tavanomaiseen liiketoimintaan liittyvä varojen siirtämisen kielto koski samalla tavalla myös Kaupthing Bankin Suomen sivuliikettä. Lisäksi Rata vaati sivuliikettä keskeyttämään Suomesta kerättyjen talletusten siirtämisen Suomen ulkopuolelle.

Glitnir Pankki ja eQ-pankki jatkavat toimintaansa suomalaisina pankkeina, joiden asiakkaat ovat Suomen talletussuojan piirissä. Tämä suoja korotettiin 50 000 euroon pankkia ja tallettajaa kohden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?