Luksuskämpät voivat muuttua vuokra-asunnoiksi

Uusien asuntojen huonon menekin vuoksi rakennusyhtiö SRV aikoo muuttaa kovan rahan kiinteistöjä tilapäisiksi vuokra-asunnoiksi.

| Päivitetty

Vuokra-asuntoja voi olla tulossa Helsingin Etu-Töölön paraatipaikalle valmistuvaan Töölön Oscariin. Vuoden kuluttua syksyllä valmistuvaan kahdeksankerroksiseen taloon tulee 65 luksushuoneistoa.

Jos huoneistot eivät käy kaupaksi, rakennusyhtiö SRV:n yksi vaihtoehto on muuttaa tyhjät kiinteistöt tilapäisiksi vuokra-asunnoiksi. SRV myy luksusasunnot myöhemmin vapailla markkinoilla, kun ajat paranevat.

SRV:n toimitusjohtaja Eero Heliövaara laskee, että rakennusyhtiön kannattaa mieluummin hankkia vuokratuottoja kuin pitää asunnot tyhjillään. Pääkaupunkiseudulla on nyt suuri kysyntä vuokra-asunnoista.

– Kiinteistöt saattavat tietysti hieman kulua vuokrattaessa, mutta ei siitä tule suurta taloudellista vahinkoa. Vuokratuotot ovat niin hyvät, että huoneistoihin kannattaa hankkia vuokralaisia.

Tilapäisiksi vuokra-asunnoiksi voivat päätyä myös Espoon Saunalahden uudet kiinteistöt. Saunalahden alueella SRV rakentaa pienoiskerrostaloja ja rivitaloja.

Heliövaara ennakoi, että SRV rakentaa rivitalot vesikattoon asti ja jäädyttää rakennushankkeen tilapäisesti. Osa kerrostaloista voi muuttua tilapäisiksi vuokra-asunnoiksi.

– On turha rakentaa taloja tyhjiksi, Heliövaara toteaa.

Asuntokaupan hiljeneminen näkyy muiden rakennusliikkeiden tavoin SRV:llä. Uudet aloitukset ovat pudonneet kolmasosaan viimevuotisesta. Valmistuneita rakennuksia ja myytyjä asuntoja on puolet vähemmän kuin vuosi sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?