Stora Enso irtisanoo Venäjällä 500 henkeä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Stora Enso irtisanoo Venäjällä 500 henkeä

Kuvituskuva
Julkaistu: 10.9.2008 12:58, Päivitetty 10.9.2008 14:38

Metsäyhtiö Stora Enso supistaa Venäjän yksikkönsä lähes puoleen nykyisestä. Hakkuut loppuvat Viron rajalla.

Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Venäjän yksikössään. Metsäyhtiö aikoo jättää Venäjälle noin 500–600 hengen suuruisen yksikön.

Venäjän toiminnot ovat tähän asti työllistäneet tuhatkunta henkeä, joten lopputili on tulossa 500 työntekijälle.

– Meillä on töissä suomalaisia ja heidän kanssaan käymme suomalaisen yt-käytännön mukaiset neuvottelut. Venäläisten kanssa on voimassa oma menettelynsä, johon kuuluu kolmen kuukauden ilmoitusaika, johtaja Kauko Parviainen suunnittelee.

Stora Enson Venäjän organisaatio on koostunut puunkorjuuoperaatioista. Hakkuita Stora Enso on tehnyt Karjalan ja Novgorodin alueille sekä Pietarin lähialueilla. Stora Ensolla toimii Venäjällä myös kaksi sahaa. Toinen sahoista sijaitsee Laatokan rannalla Impilahdella ja toinen Novgorodin alueella.

Työt Venäjällä vähenevät, kun Stora Enso vähentää vuodenvaihteessa puun tuonnin murto-osaan nykyisestä. Venäjältä Stora Enso tuo ensi vuodesta lähtien Suomeen ainoastaan pieniläpimittaista koivua. Siitä ei tarvitse maksaa tullia.

Puunkorjuuta ja sahaustoimintaa Stora Enso aikoo jatkaa Venäjällä. Puunkorjuuorganisaatiota Stora Enso tarvitsee omien sahojensa puuhuoltoon. Töiden väheneminen tietää konttorien sulkemista etenkin Länsi-Venäjällä.

Parviainen kertoo, että yhtiö aikoo lopettaa hakkuut Pietarin seudun länsialueella, Viron rajan tuntumassa. Suunnitelmissa on vähentää hakkuita myös Laatokan eteläpuolella ja Vologdan alueella.