3D-buumi kolkuttaa ovella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

3D-buumi kolkuttaa ovella

Kolmiulotteisuus tulee elokuvateattereihin. Finnkinon ensimmäiset 3D-näytökset alkavat syyskuussa Vantaalle avattavassa Flamingossa, kertoo Ilta-Sanomat.

4.8.2008 8:59 | Päivitetty 4.8.2008 9:00

Hollywoodissa valmistellaan jo pitkälle toistakymmentä 3D-elokuvaa. Suomeen kolmiulotteisuus rantautui toukokuun lopussa, kun Bio Rex avasi valtakunnan ensimmäisen 3D-salin Hämeenlinnan Verkatehtaalle.

Finnkinossa uskotaan kolmiulotteisuusbuumin olevan tulossa. Markkinointijohtaja Reijo Jämeksen mukaan Finnkino aloittaa kolmiulotteisten elokuvien näytökset ensin pääkaupunkiseudulla ja seuraa, mitä tapahtuu.

Kolmiulotteisuus vaatii investoimista digitaaliprojektoriin ja kalliisiin lisälaitteisiin. Toistaiseksi digitaaliprojektoreita on vain parissa salissa Suomessa. Yhdysvalloissa kaikki suuret ketjut muuttavat salinsa digitaalisiksi.

Katsojan on pidettävä suodatinlaseja, jotta kolmiulotteisuus näkyy. Ilman laseja kuva on tavallinen kaksiulotteinen.

– Ero on kuin katsoisi värielokuvaa mustavalkoisesta matkatelevisiosta, Bio Rexin elokuvalevityksestä vastaava Tuukka Konttinen sanoo Ilta-Sanomille.

Yksi odotetuimmista 3D-elokuvista lienee James Cameronin Avatar, jota varten Cameron on kehittänyt muun muassa omat kameransa. Elokuva on jo kuvattu, mutta valmistuu vasta ensi vuoden lopulla.

Taloussanomat kuuluu Finnkinon tavoin SanomaWSOY-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?