Lontoolaisen ylioikeuden tuomari totesi tänään, että putkilossa myytävät Pringles-lastut eivät ole sipsejä (englannin sana "chip"). Päätöksen ansiosta Pringlesiä markkinoiva Procter & Gamble välttyy maksamasta liikevaihtoveroa Pringles-myynnistä Iso-Britanniassa ja Pohjois-Irlannissa.
Useimmat elintarvikkeet ovat maassa verovapaita, mutta sipsit kuuluvat poikkeuksiin, joista pitää maksaa 17,5 prosentin liikevaihtovero. Tällaisia ovat esimerkiksi "perunasta, perunajauheesta tai -tärkkelyksestä valmistetut" sipsit, tikut ja koholeivonnaiset.
Procter & Gamblen asianajajien retoriikka vakuutti tuomarin. Heidän mukaansa Pringles ei näytä, tunnu eikä maistu perunalastulta. Sitä ei ole tehty perunapaloista vaan taikinasta.
Perunalastut "tuntuvat hampaissa rapealta, ja ne täytyy pureskella teräviksi paloiksi", asianajajat väittivät.
– Pringles on aivan eri asia. Se on tehty sulamaan kielen päällä, he lausuivat.
Tuomari katsoi, että Pringles-lastuja ei nimenomaan veron välttämiseksi ole "tehty perunasta". Hän ei kuitenkaan antanut lastuille uutta nimikettä.
Huhtikuussa Euroopan korkein oikeus tuomitsi Brittihallituksen maksamaan tavarataloketju Marks & Spencerille takaisin melkein 20 vuoden liikevaihtoverot, jotka se oli perinyt suklaapäällysteisistä teeleivoksista. Veroviranomaiset olivat virheellisesti luokitelleet ne kekseiksi eikä leivoksiksi. Keksejä verotetaan, leivoksia ei.