Porschen valmistus Suomessa loppuu 2012

Porsche ei uusi valmistussopimustaan Valmet Automotiven kanssa. Uudenkaupungin tehdas etsii uutta sopimusta.

26.6.2008 13:42 | Päivitetty 26.6.2008 14:14

Valmet Automotiven omistava Metso vahvistaa, että Porsche Boxsterin ja Caymanin valmistus Uudenkaupungin tehtaalla loppuu 2012.

Jo aiemmin saksalainen autolehti Auto, Motor und Sport kirjoitti verkkosivuillaan, että Porschen valmistus Uudessakaupungissa loppuu 2011.

Valmet Automotive on valmistanut Porsche Boxtereita Uudessakaupungissa vuodesta 1997 ja Caymaneita vuodesta 2005.

Porschen tulevalla valmistajalla parempi kapasiteetti

Porschen ilmoituksella ei ole Metson tiedotteen mukaan lyhyellä aikavälillä vaikutusta Valmet Automotiven toimintoihin. Toimitusjohtaja Ilpo Korhosen mukaan Uudenkaupungin tehtaalla on kaksi–kolme vuotta aikaa solmia uusi valmistussopimus, jolla varmistetaan tuotannon jatkuvuus tehtaalla.

– Valitettavasti tällä kertaa tarjouksemme ei vastannut Porschen tulevia tarpeita, Korhonen sanoo tiedotteessa.

Porschen talousjohtajan Holger P. Härterin mukaan päätös olla jatkamatta yhteistyötä ei ole epäluottamuslause Valmetille. Härterin mukaan Porschen uudella valmistajalla "oli enemmän suunnittelukapasiteettia ja -osaamista" kuin Valmetilla.

Auto, Motor und Sport -lehden verkkosivujen mukaan Porschen tuleva valmistaja olisi itävaltalainen Magna Steyr. 

11 vuoden yhteistyö

Urheiluautoyhtiön ja Valmetin yhteistyö alkoi vuonna 1997, kun Porschen tuotantokapasiteetti sen omalla tehtaalla Zuffenhausenissa kävi riittämättömäksi kaksipaikkaisen Boxsterin kysyntään nähden.

Vuodesta 2005 alkaen Uudessakaupungissa on valmistettu myös Porsche Caymania. Viime vuonna tehtaalta valmistui yhteensä 24 000 Porschea.

Tähän mennessä suomalaishihnoilta on liukunut maailmalle 200 000 Porschea.

Konepajakonserni Metson tytäryhtiö Valmet Automotive on jo pitkään etsinyt lisää valmistettavaa Uudenkaupungin-tehtaalleen, jonka teoreettinen tuotantokapasiteetti on 100 000 autoa vuodessa.

YT-neuvottelut juuri päätökseen saaneella Uudenkaupungin tehtaalla on henkilöstöä noin 800. Yhtiön liikevaihto on 85 miljoonaa euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?