Työväki haetaan nyt Aasiasta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Työväki haetaan nyt Aasiasta

Entistä useampi työnantaja suuntaa nyt rekrytointireissunsa aiempaa pidemmälle itään. Suosikkikohteita ovat Kiina ja Vietnam. Suomalaisia ei työnantajien mukaan saa hevin muuttamaan työn perässä.

Monet yritykset ovat ryhtyneet hankkimaan ulkomaalaisia työntekijöitä välitysfirmojen kautta.

23.5.2008 6:01 | Päivitetty 23.5.2008 8:10

Kauhajoella aloittaa syksyllä työskentelyn 17 vietnamilaista metallimiestä. Vietnamilaiset tulevat Hanoin oppilaitoksesta. Oppilaitos on järjestänyt vietnamilaisille työhönottotestit ja haastattelut. Kauhajoki huolehtii työluvat ja muut viralliset kuviot.

– Vietnamilaiset ovat sopeutuvaisia ja ahkeria, Etelä-Pohjanmaan maakuntaliiton aluekehitysjohtaja Timo Urpala kehuu.

Vietnamilaisten houkuttelu Pohjanmaalle lähti paikallisten yritysten aloitteesta. Yrittäjät kääntyivät rekrytointihuolissaan kaupunginisien puoleen. He kertoivat, etteivät yritykset uskalla tehdä investointeja eivätkä laajentaa toimintaansa, kun ei ole takuita tekijöiden saamisesta.

Tappelu työvoimasta uhkaa paheta entisestään, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.

Niinpä pohjanmaalaiset lähtivät etsimään osaajia Vietnamin työvoimamarkkinoilta. Urpalan mielestä myönteistä Vietnamissa on se, että valtiovalta tukee rekrytointia.

– Vietnam on 85 miljoonan ihmisen valtio. Valtio on sanonut, että työperäiseen maahanmuuttoon voi lähteä 100 000 ihmistä.

Suomessa on vietnamilaisia nyt töissä 4 000 henkeä.

Monet yritykset ovat ryhtyneet hankkimaan tekijöitä välitysfirmojen kautta. Urpala pitää kuitenkin tärkeänä, että työperäisessä maahanmuutossa on julkisten tahojen tuki. Silloin maahanmuuttoon saa kytkettyä työlupa-asiat, asunnonsaannit ja terveystarkastukset.

Suomalainen eimuuta työn perässä

– Onhan se erikoista, että Suomesta ei saada osaajia, vaan rekrytointiin pitää lähteä Aasiaan asti, Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n asiantuntija Riitta Wärn näkee.

EK.n tuoreen kyselyn mukaan yritysten on entistä vaikeampi saada ammattimiehiä.

Rekrytointivaikeuksista kärsi kevään kyselyssä 44 prosenttia yrityksistä, kun vuosi sitten pulmia oli 35 prosentilla. Joka neljäs yritys kertoo, ettei lehti-ilmoitukseen tule yhtään hakemusta.

Suomalaiseen ajatteluun kuuluu se, että suomalainen ei helposti lähde työn perässä vieraalle paikkakunnalle.

Osaajapula on lisännyt rekrytointeja ulkomailta. Eniten ammattimiehiä Suomeen tulee Puolasta. Rekrytoijat hankkivat osaajia myös uusista EU-maista, kuten Bulgariasta ja Romaniasta. Venäjällä on käynnissä jatkuva rekrytointi. Myös Virosta tulee Suomeen paljon osaajia.

Viime aikoina suomalaiset ovat lähteneet entistä kauemmaksi, Kiinaan, Vietnamiin ja Filippiineille.

Ulkomaista työvoimaa käyttävät eniten yksityiset yritykset ja varsinkin teollisuus. Pahin työvoimapula on metallialan yrityksillä. Puolasta tulee paljon putkimiehiä, Virosta rakennusalan ammattilaisia, Filippiineiltä sairaanhoitajia.

Ulkomaalaisilla työntekijöillä on enemmistö esimerkiksi Närpiön tomaatti- ja vihannesviljelmillä. Närpiön yrittäjien ei ole kuitenkaan tarvinnut lähteä erikseen työnhakuun, vaan ne ovat saaneet töihin pyrkijöitä pakolaistaustaisista turvapaikan hakijoista.

Tomaatinpoimijoissa on paljon iranilaisia, irakilaisia ja Kosovon albaaneja.

Kiinalainen paiskiipitkää päivää

Kiinasta on paljon metallimiehiä houkutellut Mäntän kaupunki. Mäntän teollisuusyrittäjät hankkivat kiinalaisia seudulle pysyviksi työntekijöiksi.

– On parempi hankkia Kiinasta osaajia kuin viedä työt Kiinaan, Mäntän seudun koulutuskeskuksen rehtori Arto Pylvänäinen pelkistää.

Koulutuskeskus toimii rekrytointireissujen järjestäjänä ja kiinalaisten kouluttajana.

Pylvänäinen kertoo työvoimapulan muuttuneen Suomessa niin vaikeaksi, etteivät yritykset uskalla ottaa kaikkia tilauksia vastaan eivätkä ostaa uusia koneita. Koneita on turha hankkia, jos niille ei ole käyttäjiä.

Pylvänäinen kehuu, että Kiinasta löytyy päteviä ammattimiehiä. Koulutuskeskus on pitänyt Kiinassa Suomeen pyrkiville kiinalaisille hitsauskokeet ja testit koneistuksessa.

– Kiinalaisilla on kova ammattitaito, onhan sieltä käyty kuussakin.

Kiinalaiset ovat myös luotettavia työmiehiä.

– Työajan pituus ei tunnu kiinalaisilla missään.

Mänttä rekrytoilisää Kiinasta

Mäntän seudun koulutuskeskuksen kautta Suomeen on tullut 22 kiinalaista metallimiestä. Kiinalaisilla metallimiehillä perheet ovat vielä Kiinassa.

– Kiinalaisilla on pitkät perinteet lähteä työn perässä ulkomaille. Mitenkään tavatonta ei ole sekään, että perheet jäävät Kiinaan ja perheenpää käy laskemassa lapset kerran vuodessa, Pylvänäinen maalaa.

Mäntän koulutuskeskus järjestää tänä vuonna vielä yhden rekrytointireissun Kiinaan. Tarkoituksena on saada Suomeen toista kymmentä metallimiestä.

Työnantajien joukossa on eri kokoisia teollisuusyrityksiä. On alle kymmenen työntekijän yrityksiä ja yli sadan hengen yhtiöitä.

Mänttä ei haluakiinalaisten ghettoa

Viime kesänä Mänttään tulleiden metallimiesten perheillä alkavat olla lupa-asiat kunnossa. Perheet ovat muuttamassa Suomeen.

Pylvänäinen pitää tärkeänä kiinalaisten kotiuttamista Suomen oloihin. Tähän kuuluu suomen kielen opiskelu.

– Ei ole tarkoitus luoda kiinalaista yhteisöä Mänttään, vaan että heistä tulee osa mänttäläisiä.

Pylvänäinen uskoo, että kiinalaisten perheiden tulo alkaa näkyä pian katukuvassa.

– Kiinalaisia ravintoloita alkaa varmasti ilmestyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?