Suomalaiset johtajat käyttävät harvoin keppiä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaiset johtajat käyttävät harvoin keppiä

Työnantaja saa työtekijästään parhaat tehot irti, jos heitä kannustaa ja antaa etenemismahdollisuuksia.

12.3.2008 18:02 | Päivitetty 13.3.2008 9:00

Paras tapa motivoida henkilökuntaa on antaa heille haastavia tehtäviä ja etenemismahdollisuuksia, kertoo Valmennusyhtiö Uranon tutkimus.

Vähiten yritysmaailmassa uskotaan valvontaan ja pakottamiseen. Niissä yrityksissä, joissa liikevaihto oli kasvanut yli 20 prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna, korostui vallan- ja vastuunjaon tärkeys.

Laskuyrityksissä painotettiin tutkimuksen mukaan muita enemmän rahan ja palkan merkitystä työntekijöiden innostajana. Kiinteän palkan ja provision yhdistelmä koetaan myyjien ja asiakaspalvelijoiden parhaaksi palkkausmuodoksi.

– Johtajilta vaaditaan paljon. Kun käskytys ei toimi, täytyy työntekijöitä houkutella hyviin suorituksiin. Se edellyttää johtajilta ammattiosaamisen lisäksi sosiaalista älyä ja vuorovaikutustaitoja; sanoo valmentaja Kai Jäntti. Hän on myös Uranon perustaja.

Tutkimus osoittaa myös, että johtajat palkkaavat mieluummin halukkaan ja innokkaan työnhakijan, kuin kokeneen, mutta innottoman ammattilaisen.

Valmennusyhtiö Urano Oy on koostanut 380 suomalaisen toimitusjohtajan mielipiteet johtamisesta. Toimitusjohtajat edustavat kaikkia toimialoja ja erikokoisia yhtiöitä. Kyselystä käy ilm,i mikä erottaa voimakkaasti kasvavat yritykset niistä, joiden liikevaihto on laskeva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?