Mika Kaurismäki sai eniten tuotantotukea - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mika Kaurismäki sai eniten tuotantotukea

Mika Kaurismäen uutuuselokuva kertoo avioerosta.

Mika Kaurismäen uutuuselokuva kertoo avioerosta.

Julkaistu: 12.2.2008 17:06, Päivitetty 12.2.2008 17:02

Suomen elokuvasäätiö on myöntänyt tuotantotukea kuudelle pitkälle kotimaiselle näytelmäelokuvalle. Eniten avustusta sai Mika Kaurismäen Haarautuvan rakkauden talo, 680 000 euroa.

Toiseksi isoimman potin nappasi Saara Saarelan ohjaama Katkoksia, 650 000 euroa.

Mika Kaurismäen uutuus kertoo perheterapeutti Juhanin ja yritysvalmentaja Tuulan avioerosta, joka ei sujukaan niin jouhevasti kuin pariskunta ajatteli. Ensi-illan on määrä olla ensi vuoden helmikuussa.

Katkoksia on draama Kuuran uusperheen perinteistä ja perinnöistä. Rooleissa nähdään muiden muassa Milka Ahlroth ja Pertti Sveholm. Ensi-iltansa elokuva saanee ensi vuoden syyskuussa.

Lisäksi Elokuvasäätiö avustaa 600 000 eurolla Timo Koivusalon suurprojektia Täällä Pohjantähden alla, JP Siilin trilleriuutuutta Blackout sekä Dome Karukosken lestadiolaistyttöjen tutustumisesta syntiseen maailmaan kertovaa ohjausta Kielletty hedelmä.

Heikki Kujanpään ohjaama, Aila Meriluodon ja Lauri Viidan avioliitosta kertova Putoavia enkeleitä sai säätiöltä 500 000 euroa.

Elokuvasäätiö tukee myös yhtä pitkää animaatioelokuvaa. Maria Lindbergin ohjaama Muumi ja vaarallinen juhannus sai 137 800 euroa.

Tuoreimmat osastosta