Helsingin Sanomain Säätiö jakoi ennätyssuuret stipendit - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsingin Sanomain Säätiö jakoi ennätyssuuret stipendit

Helsingin Sanomain Säätiö on jakanut kuluvan vuoden aikana ennätysmäärän apurahoja tutkimukseen ja toimittajien jatkokoulutukseen.

29.11.2007 14:53 | Päivitetty 29.11.2007 14:52

Viestintäteollisuuden tutkimukseen Helsingin Sanomain Säätiö on myöntänyt kuluvan vuoden aikana apurahoja yli 3,9 miljoonaa euroa. Uusia tutkimushankkeita on käynnistynyt 37.   

Yhdeksälle uransa keskivaiheilla olevalle toimittajalle on myönnetty jatkokouluttautumisstipendit ulkomaisiin yliopistoihin. Stipendisummat vaihtelevat 30 000 eurosta noin 100 000 euroon henkilöä kohden.

Stipendin yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston 5-kuukautiseen innovaatiojournalismin koulutusohjelmaan saivat Tanja Aitamurto, 30, ja Irina Haltsonen, 33, Helsingin Sanomista ja Carl-Gustav Lindén, 46,  Yleisradiosta. 

Columbian yliopiston journalistikoulun yksivuotiseen Graduate School of Journalism -opetusohjelmaan valittiin Tuomas Forssell, 31, MTV3:sta, Anna-Liina Kauhanen, 32, Helsingin Sanomista ja Anu Partanen, 32, Imagesta.

Oxfordin yliopistossa Britanniassa sijaitsevan Reuters Institute for the Study of Journalism -ohjelman stipendiaatit ovat Kimmo Lundén, 46, Kauppalehdestä, Annikka Mutanen, 42, Tiede-lehdestä ja Salla Nazarenko, 33, joka työskentelee Institute for War and Peace reporting -järjestössä Georgiassa.

Myös ensi vuoden budjettiinsa Helsingin Sanomain Säätiö on varannut miljoonan euron määrärahan toimittajastipendeihin ja myöhemmin aloitettavaan media-alalta väitelleiden nuorten tutkijoiden jatkokoulutukseen. 100 000 euroa on varattu Tampereen yliopistossa tehtävään tutkimukseen Jokelan ampumistapauksen käsittelystä mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?