Gramex halusi isommat korvaukset musiikin radiosoitosta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Hovioikeuden Gramex-päätös hivelee Ylen korvia

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.11.2007 20:13, Päivitetty 15.11.2007 20:20

Helsingin hovioikeus päätti tänään, että todellisen kuuntelijakunnan suuruus on keskeinen tekijä musiikin radiosoiton tekijänoikeuskorvausten muodostumisessa. Päätös on voitto Ylelle ja Gramexille karvas pettymys.

Käräjäoikeus oli aiemmin päättänyt samoin valtakunnallisten lähetysten osalta. Hovioikeus kuitenkin ulotti mainitun periaatteen koskemaan myös Yleisradion alueellisia radiolähetyksiä.

Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestö Gramex on aikaisemmin velottanut Ylen valtakunnallisia radiokanavia potentiaalisten kuuntelijoiden mukaan, kun taas Yle katsoi todellisten kuuntelijoiden olevan oikeampi mittari.

- Tämä on Yleisradion kannalta erittäin merkittävä päätös, johon on neuvotteluteitse pyritty jo pitkään, toteaa Yleisradion hallintojohtaja Jussi Tunturi tiedotteessa.

Yleisradiossa selvitetään nyt hyvillä mielin tänään annetun päätöksen kustannusvaikutuksia. Gramexilla puolestaan nuollaan haavoja. Järjestö katsoo, että levymusiikki on ollut vanhoillakin hinnoilla edullista.

- Meidän pitää nukkua muutaman yön yli ja harkita muusikoiden ja tuottajien kanssa, mitä teemme, Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila sanoi Taloussanomien verkkouutisessa.

Tuoreimmat osastosta