Veneellä Pietariin? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pietari satsaa veneturismiin

Kuvituskuva
Julkaistu: 4.7.2007 7:10, Päivitetty 4.7.2007 12:40

Pietari houkuttelee veneturisteja rakentamalla uusia vierasvenesatamia.

Morskie vorota -yhtiö suunnittelee 600 miljoonan dollarin investointeja uusien vierasvenesatamien ja niihin liittyvän infrastruktuurin rakentamiseen Pietariin ja sen lähiympäristöön.

Yritys laskee, että Pietariin tulevien veneturistien määrä voidaan kymmenkertaistaa.

Venäläisen Vedomosti-talouslehden mukaan ohjelma käsittää kahdeksan vierasvenesataman rakentamisen Kronstadiin, Strelnaan, Pietarhoviin ja Kanonerski saarelle.

Vierasvenesatamien lisäksi suunnitelmaan kuuluu myös hotelleja, golfrata, ravintoloita, huvi- ja bisneskeskuksia ja huoltopisteitä. Ohjelman taustalla näyttää olevan vaikutusvaltaisia viranomaistahoja. Luoteis-Venäjän Liittovaltion alueen presidentin edustajan avustaja Mihail Motsak esitteli perjantaina veneturismin kehittämisohjelman Pietarin kaupungin merineuvostolle.

Pietarin kanavilla veneilijä voi ihailla vaikkapa Vapahtajan Ylösnousemuksen kirkkoa.

Pietarin kanavilla veneilijä voi ihailla vaikkapa Vapahtajan Ylösnousemuksen kirkkoa.

Morskie vorota -yhtiö on perustettu toteuttamaan suunnitelmaa. Yrityksen osakkaina on muun muassa Venäjän jahtiakatemia ja yksityisiä sijoittajia.

Yrityksen pääjohtaja Sergei Kovalev ilmoitti Vedomostille, että 60 prosenttia yrityksestä omistaa ulkomainen sijoitusyhtiö.

Venäjän viranomaisten mukaan Pietarissa on 12 veneseuraa, joilla on noin 2 500 venepaikkaa. Paikoista noin 350 on vierasvenepaikkoja. Vuosittain Pietariin tulee 200–300 vierasvenettä. 

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta