Golf - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Golf-turnaus kerää yökukkujia

Oulussa pelattavalla Keskiyön Golfilla voisi houkutella kansainvälisiä bisnesmatkaajia. Nyt öinen turnaus on vetänyt paikallista väkeä ilman markkinointia jo vuosikymmenten ajan.

Pekka Räsänen on ollut mukana Keskiyön Golfissa kymmenkunta kertaa.­

30.6.2007 8:12 | Päivitetty 29.6.2007 12:59

Kesäyön hämäryys juuri sen pienen hetken verran, kun aurinko painuu horisontin taakse noustakseen muutaman minuutin päästä jälleen kohti taivaan lakea. Lintujen aamukonsertin huuma, kosken solina ja väyliä 36 reiän verran.

Siinä syitä, joiden vuoksi satakunta innokasta golfaktiivia suuntaa joka vuosi Keskiyön Golfiin Oulun Sankivaaraan.

– Se on koettava itse, sillä keskiyön elämyksellisyyttä ei voi kuvata sanoin. Tapahtuma on ollut suosittu yli 40 vuoden ajan, kertovat Oulun Golfkerhon toiminnanjohtaja Paavo Oravainen ja Oulun Golf Oy:n puheenjohtaja Teppo Aro.

Keskiyön Golf on kuulunut Oulun golfkerhon ohjelmaan niin kauan kuin seura on ollut olemassa. Ja lähes yhtä kauan se on pelattu aina juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna. Eikä tähän tapahtumaan tarvitse ketään houkutella. Kerran sen kokenut tulee uudelleen.

Urheilullisesti Keskiyön Golf on rankka kisa. Sen aikana käydään läpi Sankivaaran golfkeskuksen molemmat kentät. Järjestäjien mukaan kisassa jyvät erottuvat akanoista ja vain parhaat pärjäävät.

– Fyysisesti kisa on raskas, sillä se kestää usein 11-12 tuntia. Kaloreita kuluu 4 000-5 000. Monilla kunto uhkaa loppua kesken, mutta kisaa ei yleensä jätetä kesken, Oravainen kertoo.

Keskiyön Golf on Oulun kerhon merkittävin tapahtuma mestaruuskilpailujen jälkeen. Se kokoaa mukaan Oulun Golfkerhon huiput vuodesta toiseen. Vieraitakin eksyy kisaan lähes vuosittain, vaikka pääosassa on kerhon oma väki.

Markkinointityötä järjestäjät eivät harrasta, sana kiertää muutenkin. Voisihan tapahtumasta tosin helpostikin kehittää Oulun kansainvälisille bisnesvieraille oman matkailutuotteen, Oravainen ja Aro väläyttävät. Toistaiseksi on kuitenkin menty pääosin paikallisin voimin.

Keskiyön Golfista ei tavoitella voittoa, tärkeimmäksi on koettu raskaan, mutta nautinnollisen ja tunnelmaltaan erilaisen pelin tarjoaminen. Osanottomaksut kattavat kulut, muun muassa kenttähenkilöstön ja viiden kisatoimitsijan palkkiot.

Oulun Golfkerhon merkittävin tapahtuma tälle kesälle on 27.-29. heinäkuuta järjestettävä reikäpelin SM-kisat. Valtakunnallisesti suurten kenttien joukkoon kuuluva Sankivaaran Golfkeskus on yksi Suomen vilkkaimmista. Urheilullista menestystä kerholla on paljon, ja junioritoiminnassa lähestytään valtakunnan huippua.

– Puitteet alkavat olla kunnossa. Hirveästi on savottaa vielä jäljellä, mutta isot linjat keskuksessa on kohdallaan ja kentät ovat erinomaisessa kunnossa, Teppo Aro toteaa.

Keskuksen kehittämiseen osakkaat ovat sijoittaneet 15 viime vuoden aikana parikymmentä miljoonaa euroa ja lukemattomia talkootunteja. Takavuosien talousongelmista ei ole tietoakaan, sillä Oulun Golf Oy on käytännössä velaton yhtiö, jonka tavoitteena on olla yksi Suomen parhaimmista harrastuspaikoista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?