Stromsdalin tulos edelleen miinuksella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Stromsdalin tulos edelleen miinuksella

Julkaistu: 27.4.2007 16:43, Päivitetty 27.4.2007 18:36

Kartonkivalmistaja Stromsdalin tulos jäi alkuvuonna tappiolliseksi. Yhtiö kuvaa kilpailutilannetta Euroopan kartonkimarkkinoilla kireäksi. Tuotteiden kysyntä oli kuitenkin tyydyttävää.

Tulos ennen veroja jäi tammi–maaliskuussa 1,3 miljoonaa euroa miinukselle, kun se vuotta aikaisemmin oli 0,5 miljoonaa euroa tappiolla.

Liiketappiota kertyi 0,9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 0,1 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski 14,3 miljoonasta eurosta 13,4 miljoonaan euroon.

Yhtiön mukaan tiukkaan kilpailutilanteeseen vaikutti kartongin ylitarjonta sekä dollarin heikkeneminen euroon nähden. Heikko dollari on parantanut Euroopan ulkopuolelta tulevan kartongin kilpailukykyä.

Stromsdalin myyntimäärä jäi vertailujaksosta, mutta tilauskanta on tyydyttävällä tasolla. Peruskartonkilaatujen suuri osuus myynnistä painoi selvästi myynnin keskihintaa.

Stromsdal on päättänyt, että seuraavan kahden vuoden aikana tuotevalikoimaa kammetaan graafisiin ja Tecta-elintarvikekartonkeihin päin.

Stromsdal ilmoittaa jatkavansa viime vuonna aloitettua tervehdyttämisohjelmaa toisen ja kolmannen neljänneksen aikana. Mikäli kannattavuus ja kassavirta eivät parane tänä vuonna, joudutaan investointeja siirtämään. Päärahoittajien kanssa on sovittu, ettei velkoja lyhennetä tänä vuonna.

Kasvaneet valmistuskustannukset ajavat Stromsdalia nostamaan kartonkien hintoja ja yhtiö arvioi, että hinnankorotuksilla on nyt hyvät mahdollisuudet mennä lävitse markkinoilla.

Tuoreimmat osastosta