Informaatioteknologia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokialle 20 miljoonan Qualcomm-lasku

Nokia ilmoittaa maksaneensa amerikkalaiselle siruyhtiö Qualcommille 20 miljoonaa dollaria lisenssimaksuja 3G-patenteista vuoden toiselta neljännekseltä. Yhtiöiden välinen nykyinen patenttisopimus umpeutuu ensi maanantaina.

Nokian ja Qualcommin riita jatkuu maksuista huolimatta.

5.4.2007 10:35 | Päivitetty 5.4.2007 11:33

Nokia tähdentää, etteivät nyt maksetut maksut liity vanhoihin lisenssisopimuksiin. Nokian mukaan maksu perustuu niihin lisensseihin, joita Qualcomm on sopinut eurooppalaisen telealan standardointijärjestelmän ETSI:n kautta.

– Samaan aikaan kun neuvottelemme uudesta molemminpuolisesta lisenssisopimuksesta, Nokia pitää tätä maksua kohtuullisena ja järkevänä kompensaationa Qualcommin oleellisista patenteista Nokian umts-puhelimissa toisella neljänneksellä, sanoo Nokian rahoitusjohtaja Rick Simonson tiedotteessa.

Qualcomm on nostanut Yhdysvalloissa useita patenttikannetta matkapuhelinyhtiö Nokiaa vastaan ja yhtiöt ovat haastaneet toisiaan oikeuteen sekä USA:ssa että Euroopassa. Nokian käsityksen mukaan sen ei tarvitse maksaa niin suuria lisenssimaksuja Qualcommille, kun amerikkalaisyhtiö on esittänyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?