Kohukirja ei myy - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Susan Kurosen kirja ei vedä ostajia

Kirjakaupat eivät pääse rikastumaan Susan Kurosen kohukirjalla.

Julkaistu: 20.2.2007 16:09, Päivitetty 21.2.2007 11:10

Susan Kurosen kirjasta ei näytä tulevan kirjakaupoille myyntimenestystä. Esimerkiksi Akateemisen kirjakaupan johtajan Stig-Björn Nybergin mukaan kohukirjan myynti on lähtenyt käyntiin varsin heikosti.

Akateemisen kirjakaupan Helsingin keskustan myymälässä Susan Kurosen kirja Pääministerin morsian on ollut esillä jo eilisestä maanantaista lähtien, mutta myynti ollut vähäistä.

– Ei kyllä ole hurraamista. Muutamia kymmeniä kappaleita, sanoi Akateemisen kirjakaupan johtaja Stig-Björn Nyberg.

Nybergin mukaan eräässä Akateemisen Kirjakaupan myymälässä kirjaa ei oltu myyty lainkaan tiistai-iltapäivään mennessä.

Hän ei myöskään usko, että Kurosen kirjan myynti piristyisi jatkossakaan. Akateemisen asiakaskuntaa kirja kun ei näytä kiinnostavan.

– Mielellään tietysti myisimme, mutta niissä tapauksissa, joissa jostain kirjasta on tullut myyntimenestys, asiakkaat ovat rynnänneet ostamaan sitä jo ensimmäisenä myyntipäivänä.

– Ongelmana on myös se, että tämän päivän iltapäivälehdet ovat jo kirjoittaneet oleelliset asiat kirjasta. Kuka ostaisi kirjan, kun lehden saa paljon halvemmalla.

Suomalaisessa kirjakaupassakin Kuros-kirjaan on otettu varovainen suhtautuminen ja sitä on tilattu ketjun myymälöihin melko vähän.

– Emme ole ketjuna uskoneet kirjaan, sanoo myymäläpäällikkö Ritva Räsänen Helsingin Aleksanterinkadun Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Aleksanterinkadun myymälästä Kurosen kirja pääsikin tänään loppumaan, sillä sitä oli tilattu vain muutamia kymmeniä kappaleita.

– Kiinnostus on ollut kohtuullista. Saamme sitä huomenna lisää, sanoo Räsänen.

Mistään suuresta lisäerästä ei tosin Räsäsen mukaan ole kysymys.