TeliaSoneran uusi hallitus huolestuttaa henkilöstöä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

TeliaSoneran uusi hallitus huolestuttaa henkilöstöä

Julkaistu: 16.1.2007 17:41, Päivitetty 16.1.2007 17:41

TeliaSoneran ruotsalainen henkilöstö arvostelee yhtiön uutta hallitusta. Toimihenkilöitä hallituksessa edustava Berith Westman katsoo, että hallituksen uudet jäsenet ovat liki suursijoittaja Christer Gardellia.

Toimihenkilöitä TeliaSoneran hallituksessa edustava Berith Westman ei hyväksy teollisuusmies Carl Bennetin tiputtamista pois yhtiön hallituksesta.

– Meitä huolestuttaa, ettei Bennetiä valita TeliaSoneran uuteen hallitukseen. Hänen valintansa olisi jatkuvuuden vuoksi tärkeä. Katsomme, että Bennet on yksi Ruotsin talouselämän kokeneimmista teollisuusmiehistä, Berith Westman kertoi tiistaina STT:lle.

– En ymmärrä, miksi TeliaSoneran pitää vaihtaa hallitusta kesken vuoden. Olen kysynyt asiaa vaalivaliokunnan puheenjohtajalta, mutta en ole saanut vastausta, Westman sanoi.

TeliaSonera pitää keskiviikkona ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa valitaan uusi hallitus.

Vaalivaliokunta ehdottaa suuria muutoksia hallituksen kokoonpanoon. Westmanin mielestä useat TeliaSoneran uuteen hallitukseen valittavat ovat lähellä suursijoittaja Christer Gardellia, jonka sijoitusyhtiö Cevian on lisännyt omistusta TeliaSonerassa.

Westman laskee, että näihin henkilöihin lukeutuu muun muassa Aspocompin toimitusjohtaja Maija-Liisa Friman.

Tuoreimmat osastosta