Irti ihrasta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaisten läskeihin kiinnittyy yhä useampi yrittäjä

Painonvartijat ei paljasta asiakasmääriään, mutta sen lähes 500 laihdutusryhmästä on muutamassa vuodessa hävinnyt parisataa.

Painonvartijat ei paljasta asiakasmääriään, mutta sen lähes 500 laihdutusryhmästä on muutamassa vuodessa hävinnyt parisataa.

Julkaistu: 7.1.2007 9:32, Päivitetty 5.1.2007 19:57

Vuodenvaihteen jälkeen Painonvartijoissa eletään vuoden kiireisintä aikaa, kun suomalaiset aloittavat jälleen kerran laihduttamisen. Toinen sesonki on syksyllä kesän jälkeen. Kilpailu laihdutusbisneksessä on kuitenkin kiristynyt.

Vaikka Painonvartijoiden nimi on sen oman tutkimuksen mukaan tuttu 96 prosentille suomalaisista, on yrityksen liikevaihto lähes puolittunut neljässä vuodessa.

Vuonna 2001 liikevaihto oli 8,9 miljoonaa euroa, kun toissavuonna se oli laskenut jo 4,7 miljoonaan.

Internet on tuonut alalle uusia kilpailijoita. Varsinkin MTV3:n Keventäjät-multimediaohjelma on haastanut Painonvartijat. Kolmekymmentä vuotta Suomessa toiminut yritys pitää vahvuuksinaan ihmiskontaktia ja ryhmän tukea.

Laihdutus Painonvartijoissa maksaa 9,95 euroa viikossa, jolloin pudotetun kilon hinnaksi tulee 10–20 euroa. Onnistuja laihtuu puolesta kilosta kiloon viikossa.

Tuoreimmat osastosta