Tero Palmroth selätti isänsä kenkäsodassa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tero Palmroth selätti isänsä kenkäsodassa

Palmrothin kenkiin liittyvää nimikiistaa on puitu jälleen oikeudessa, tällä kertaa hovissa. Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kesällä Pertti Palmrothin poikaansa vastaan nostaman kanteen tavaramerkkiriidassa.

5.1.2007 16:12 | Päivitetty 5.1.2007 16:12

Helsingin hovioikeus katsoi tuoreessa ratkaisussaan, ettei käräjäoikeuden tuomiota ole aihetta muuttaa. Isä-Palmrothin ja hänen poikansa välille virinneessä kenkäsodassa on kysymys siitä, saako Tero Palmroth käyttää Palmroth-nimeä suunnittelemissaan kengissä.

Pertti Palmroth ja Hamken Oy vaativat oikeudessa, että Tero Palmrothia ja Focusmer Oy:tä kielletään käyttämästä markkinoinnissaan "design Tero Palmrothia". Perusteena oli, että se loukkaa heidän tavaramerkkejään Palmroth ja Pertti Palmroth Waterproof.

Tero Palmrothin ja Focusmerin mukaan jokainen saa käyttää elinkeinotoiminnassaan omaa sukunimeään eivätkä merkit ole sekoitettavissa.

Käräjäoikeus totesi ratkaisussaan, ettei vastaajien markkinointi ollut hyvän liiketavan vastaista ja tuotteissa oli ilmoitettu myös jalkinesuunnittelijan etunimi. Nimi ei ollut esillä erityisen huomiota herättävästi eivätkä kuluttajat olleet sekoittaneet tuotteita toisiinsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?