Kolumni - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kolumni: Pidosta hoitoon

Naisia on kannustettava yrittäjyyteen. Julkisuus työskentelee sen hyväksi kuumeisesti. Jos pitopalvelu ei lähde käyntiin, voi seuraavaksi perustaa hoitopalvelun. Niistä on pulaa, ja ikääntyviä hoidettavia löytyy netistä.

10.12.2006 15:55 | Päivitetty 7.6.2007 17:35

Lääketeollisuus puolestaan tekee parhaansa, että hoitosuhde myös toimii, eikä lerpahda ennen aikojaan.

Joku valitteli taannoin lehdessä, että linnan juhlien jatkoilla on tylsää ja jäykkää. Muuan taksiautoilija valisti, ettei jatkojen jälkeen takapenkeillä näytä ainakaan tylsää olevan. Hänen mielestään joulukuu yleensäkin on pokien kannalta vuoden upeinta aikaa. Siksi hän valitsee aina varhaisen aamuvuoron, kun menomestat sulkevat pikkujoulujen jäljiltä.

On mukavaa kuunnella, kun pomo ja assari peräpenkillä pohtivat yhteistä strategiaa:

"Miks me viivyttiin niin myöhään? Sanot sä sun vaimolle että? Mä sanon mun avomiehelle että. Kun se on jo aikaisemmin epäillyt jotain."

Kuljettajalle tuottaa myös suurta hupia poimia kyytiin hyvästä osoitteesta upea daami, joka kello kuusi hämäränä joulukuun aamuna kopistelee stilettikoroillaan autoon niin hienona ja coolina että tuskin suvaitsee lausua kuskille kotikatunsa.

Ja kun ne leidit ei koskaan kato itteään lähtiessään takaapäin peilistä. Tukka on möyhentynyt takaraivolle yhdeksi takiaispalloksi, vaikka meikit on jaksettu korjata, kuljettaja myhäilee.

Hän toimii kuten työsuhdekouluttajat opastavat: repii ilon irti arjesta.

Niin tekee parhaillaan myös kauppa. Kaupankäynnin lähtökohta on, että joku haluaa myydä.

Silti tavarataloissa tai putiikeissa satunnainen shoppailija kohtaa tämän tästä tilanteen, että kaupanmyyjätätiä ei näy, vaikka polvirukoukseen heittäytyisit. Palvelemattomuuteen sisältyy vaarallinen ajatus. Ei tuo/nuo tarvitse yhtään mitään.

Mutta ai...jaaai, tytöt ja pojat. Ei sotaa näin käydä...Eheei. Ei tämmösestä sodasta tule niin mitään. Mennäänpäs suon yli, että heilahtaa.

Ajatelkaa kohderyhmänä vaikka esimurrosikäisiä poikia. Huolestukaa pois pikkutyttöjen minihameista. Minä olisin yhtä murheissani poikien hammassuojista ja kypäristä, sählymailojen lavoista ja räiskintäpeleistä. Eikös niissä leiju ihan liikaa testosteronia?

Tällä systeemillä maahan ei ikinä kasva sitä puhkipuhuttua metroseksuaalien sukupolvea, joka tajuaa kuluttaa myös eteerisiä vartalotuoksuja ja silkkikashmirsekoitteisia boksereita.

Hurjimman fertiili-iän ohittaneille naisille tarjotaan lahjakatalogeissa yhä vain lämmittäviä torkkupeittoja. Ei paljon torkkunut sekään mummo, jonka kanssa kiihkeästi tappelin jonkun zaranmangonhenkkamaukan oikeankokoisesta rätistä. Ja niin kuin työssäkäyvä aikuinen nainen joutuu livahtamaan kyseisiin liikkeisiin ympärilleen vilkuillen, että eihän kukaan vain huomaa.

Teinityttöjen apajia, muka. Katinkontit. Eteläisessä Euroopassa näkee trendihalpiskaupoissa yhtä pitkiä jonoja kuin muinaisessa Neuvostoliitossa silloin, kun uusi erä lanttuja oli saapunut jakoon.

Luksusliikkeissä haahuilevat enää vain venäläiset, jotka yhä lapsekkaasti uskovat, että raha on kaikki.

Kyllä me tytöt yritetään, kunhan te pojat vain ymmärtäisitte antaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?