Eläkeläiset kasvattavat ravintoloiden tiliä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Eläkeläiset kasvattavat ravintoloiden tiliä

Senioreiden ulkona syöminen on kasvanut huimasti muihin ikäryhmiin verrattuna.

Senioreiden ulkona syöminen on kasvanut huimasti muihin ikäryhmiin verrattuna.

Julkaistu: 16.11.2006 11:11, Päivitetty 16.11.2006 11:35

Eläkeikäiset suomalaiset ovat lisänneet ravintolaruokailua muita ikäryhmiä nopeammin. Lounaan osuus ulkona syömisestä on edelleen vahvin, 60 prosenttia. Aamiaisten suosio on sen sijaan laskenut; alle prosentti syö aamupalansa ravintoloissa.

Eniten ravintolakäyntejä oli kuitenkin 25–34 -vuotiailla, jotka ruokailivat ravitsemisliikkeissä keskimäärin 3,8 kertaa.

Yli 64-vuotiaiden ryhmässä käyntikertoja oli vähiten, mutta pitkällä aikavälillä tämän vanhimman ikäryhmän käyntitiheys on noussut suhteellisesti selvemmin kuin muiden ikäryhmien keskimäärin.

Tämä käy ilmi Suomen Hotelli- ja Ravintolaliiton ravintolaruokailun trenditutkimuksesta.

Lounaita nautittiin ravintolatyypeistä selvästi eniten henkilöstöravintoloissa. Lounaan osuus nautituista aterioista kohosi melko selvästi vuodesta 2004. Osuus oli nyt 60 prosenttia. Aamiaisten osuus ulkona syötävistä ruokailuista ei yltänyt edes yhteen prosenttiin.

Kaksi vuotta sitten pihvit ja leikkeet valtasivat hampurilaisilta takaisin tilapäisesti menetetyn ykköstilansa eniten syötyinä pääruokina. Tänä syksynä ne olivat 12 prosentin osuudellaan edelleen listan kärjessä.

Tuoreimmat osastosta