Ruotsalaiset hävisivät Fazer-kiistan myös hovissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ruotsalaiset hävisivät Fazer-kiistan myös hovissa

Helsingin hovioikeus päätyi käräjäoikeuden tavoin pitämään Fazer-konsernin omistussiivua Cloetta Fazerissa osakassopimuksen mukaisena.­

21.8.2006 10:49 | Päivitetty 23.9.2006 12:42

Cloetta Fazerin ruotsalaisomistajat hävisivät oikeusriidan yhtiön osakkeiden ostokiellosta. Helsingin hovioikeus kumosi käräjäoikeuden tavoin ruotsalaisen Hjalmar Svenfeltin säätiön Fazer-konsernille hakeman Cloetta Fazerin osakkeiden ostokiellon.

Tammikuussa Svenfeltin säätiö haastoi Fazerin käräjille ja vaati sitä vähentämään omistustaan Cloetta Fazerissa. Lisäksi haettiin turvaamistoimea, jolla kiellettäisiin Fazeria ostamasta Cloetta Fazerin osakkeita.

Käräjäoikeus hylkäsi Hjalmar Svenfeltin säätiön ostokieltovaatimuksen toukokuussa ja hovioikeus heinäkuussa.

Kiistan seuraavassa vaiheessa toukokuussa Svenfeltien Malfors Promotor -yhtiö jättiTukholman kauppakamarin välimiesoikeuteen vaatimuksen, että Hjalmar Svenfeltin säätiön tulee AB Malfors Promotorin kautta olla Cloetta Fazerin suurin yksittäinen osakkeenomistaja.

- On hyvin valitettavaa, että he ovat päätyneet käynnistämään myös välimiesmenettelyn omistusasiasta. Tässä on kyse periaatteessa samasta asiasta kuin haastehakemuksessa, josta tiedotimme tammikuussa. Kantamme ei myöskään ole muuttunut siitä, korostaa konsernijohtaja Berndt Brunow.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?