Uusi tilasto - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

It-palvelujen luottamus pysyy korkealla

Tietojenkäsittelypalveluiden luottamusindikaattori pysyi lähes ennallaan maaliskuussa. Luottamusindikaattorin pieneen laskuun vaikuttivat myyntiodotusten ja suhdannetilanteen hieman heikentyneet saldoluvut. Henkilökunta- ja suhdanneodotukset puolestaan vahvistuivat, ilmoitti Tietoalojen liitto tiistaina

4.4.2006 11:38

Tietojenkäsittelypalveluiden luottamusindikaattorin saldoluku +45 on liiton mukaan kuitenkin vielä hyvällä tasolla ja pitkäaikaista keskiarvoaan korkeammalla.

EK:n julkaisema kaikkien palvelualojen luottamusindikaattori oli maaliskuussa +22 ja teollisuudessa pisteluku oli +11.

Myynti on jatkunut hyvänä. Myös myyntiodotukset ovat edelleen vahvat, joskin kolmen kuukauden liukuva keskiarvo on ollut pienessä laskussa. Vastaajista vain prosentti ennustaa myynnin vähenevän tai ilmoittaa sen laskeneen viime kuukausina. Myyntihintojen arvioidaan pysyvän ennallaan.

Yli puolet vastanneista yrityksistä oli alkuvuodesta palkannut lisää työvoimaa. Henkilöstöodotukset ovat valoisat, ja rekrytointien odotetaan jatkuvan kevään kuluessa.

- Työmarkkinoiden ylikuumenemisen merkkejä tarkkaillaan. Toistaiseksi niitä ei ole vielä näkyvissä, vaikka rekrytointiaikeet ovat hyvin korkealla, sanoo Tietoalojen liiton toimitusjohtaja Tarja Virmala.

Viime kuukausien suhdannekehitys ja vallitseva suhdannetilanne arvioidaan normaaliksi. Odotukset tuleville kuukausille ovat puolestaan nousussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?