Turvavyöpakko laajenee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Turvavyöpakko laajenee

Uusiutuvan lain mukaan lasten turvaistuinta ei saa kiinnittää etuistuimelle selkä menosuuntaan, jos turvatyynyä ei voi kytkeä pois päältä.

Uusiutuvan lain mukaan lasten turvaistuinta ei saa kiinnittää etuistuimelle selkä menosuuntaan, jos turvatyynyä ei voi kytkeä pois päältä.

Julkaistu: 31.3.2006 9:43, Päivitetty 16.8.2006 15:38

Turvavöiden käyttöpakko laajenee toukokuun alusta. Jatkossa käyttöpakko koskee myös busseja ja kuorma-autoja. Turvavyötä on pakko käyttää kaikilla niillä paikoilla, joihin se on asennettu.

Myös lasten kuljetusta koskevat säännökset muuttuvat. Alle kolmivuotiaita lapsia ei saa kuljettaa lainkaan autoissa, joissa ei ole lapsille erillistä turvalaittetta. Myöskään lasten turvaistuinta ei saa kiinnittää etuistuimelle selkä menosuuntaan, jos turvatyynyä ei voi siltä paikalta kytkeä pois päältä.

Jatkossa alle 135 senttimetriä pitkien lasten on käytettävä painon mukaan määräytyvää turvalaitetta. Mikäli tällaista turvalaitetta ei ole, lapsi ei saa istua etuistumella.

Uusissa henkilö-, paketti, linja- ja kuorma-autojen etuistumilla ja taaksepäin olevilla istuimilla turvavyö on nykyään pakko olla. Turvavöitä ei tarvitse kuitenkaan asentaa uuden lain takia sellaiseen autoon, jossa niitä ei ennestään ole.

Lakiin tulee poikkeuksia taksien ja kaupunkibussien suhteen. Presidentin on määrä vahvistaa uusittu laki tänään.

Tuoreimmat osastosta