Helmikuun aikana - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

It-palveluiden luottamus ennätyskorkealla

Tietojenkäsittelypalveluiden luottamusindikaattori kohosi helmikuussa ennätyskorkealle. Indikaattoria vetivät nousuun myynnin myönteinen kehitys ja valoisat näkymät sekä hyvä suhdannetilanne, ilmenee tietoalojen liiton kyselystä.

7.3.2006 11:23

Tietojenkäsittelypalveluiden luottamusindikaattori vahvistui helmikuussa ja on kyselyn mukaan korkeimmalla tasolla yli neljään vuoteen.

Luottamusindikaattorin trendi on ollut jo pitkään nouseva, vaikka kehitys on ollut sahaavaa.

Yritysten mukaan myynti on jatkunut vilkkaana. Edelliskuukausien arviot myynnin kasvusta näyttäisivät pitäneen paikkansa. Myös kevään myyntiodotukset ovat erittäin hyvät. Kolme neljäsosaa vastanneista odottaa myynnin nousevan. Myyntihintojen ei lähikuukausina odoteta muuttuvan.

Odotukset tasaantuneet

Alan suhdannetilanne on hyvä, ja saldoluku on kyselyn mukaan jatkanut vahvistumista. Myös viime kuukausien kehitys on ollut odotettua. Suhdanneodotukset tasaantuivat tammikuusta ja tästä johtuen indikaattori laski. Laskusta huolimatta suhdanteiden ennustetaan pysyvän nykyisellään.

Myös viime kuukausien henkilöstökehitys on ollut positiivista. Yli puolet yrityksistä ilmoittaa palkanneensa lisää työvoimaa. Suhdanneodotusten tapaan kevään työvoimaodotukset tasaantuivat hieman, eivätkä yritykset ole palkkaamassa uusia henkilöitä aivan edelliskuukausien tahtiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?