Nokia nousi Venäjän suurimmaksi kännykäntoimittajaksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia nousi Venäjän suurimmaksi kännykäntoimittajaksi

Kuvituskuva
Julkaistu: 15.2.2006 8:30, Päivitetty 16.8.2006 15:38

Nokia on parantanut asemiaan Venäjän kännykkämarkkinoilla. Venäläisen kännykkämarkkinoita tutkivan Mobile Research Group -yhtiön mukaan Nokia nousi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kappalemääräisesti suurimmaksi kännyköiden toimittajaksi Venäjälle. Sen toimitukset Venäjälle olivat 24,5 prosenttia markkinoista, kun toisella sijalla olevan Samsungin osuus oli 22,3.

Rahassa mitattuna Nokia jäi kuitenkin edelleen Samsungin jälkeen toiseksi. Yhtiöiden osuudet olivat kuitenkin lähes tasoissa.

MRG:n tietojen mukaan koko vuoden kappalemääräisessä myynnissä Nokialla oli 21,8 prosentin osuus Venäjän markkinasta, kun markkinajohtaja Samsungin osuus oli 23,6 prosenttia. Kolmantena tuli Motorola 19,8 prosentin osuudella.

Nokian markkinaosuuden lisäys johtuu MRG:n mukaan erityisesti sen keski- ja korkeahintaisten kännyköiden menekin parantumisesta.

Nokia pystyi parantamaan viime vuonna Venäjällä myymiensä kännyköiden keskiarvohintaa kymmenellä prosentilla. Yhden Nokian myymän kännykän keskiarvohinta tukkumyynnissä nousi MRG:n mukaan 102 euroon.

Samsungilla keskiarvohinta oli kuitenkin 119 euroa. MRG:n mukaan Venäjän kännykkämarkkinan arvo oli viime vuonna 5,4-5,6 miljardia dollaria.

Tuoreimmat osastosta