Viidenneksen parannus tulokseen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kännykkämyynti piti Qualcommin liidossa

Julkaistu: 26.1.2006 13:34

Älypuhelinten käyttöjärjestelmiä ja kännykkäsiruja valmistava Qualcomm takoi viime joulukuussa päättyneellä tilikautensa ensimmäisellä neljänneksellä vahvan tuloksen ja jatkoi näin pitkään kestänyttä nousukiitoaan. Liikevaihto kasvoi tanakasti - sekä lisenssitulojen että sirumyynnin ansiosta.

Qualcommin liikevaihto kasvoi edellisvuoden vastaavaan jaksoon nähden 25 prosenttia 1,74 miljardiin dollariin. Nettotulos kipusi 21 prosenttia 620 miljoonaan dollariin, selviää yrityksen tulostiedotteesta.

Qualcommin nettotulokseen vaikuttavat eniten lisensseistä saadut rojaltit. Ne kantoivat viime kvartaalilla kekoon 517 miljoonaa dollaria.

Qualcomm odottaa, että cdma2000 1xev-do -tekniikkaan perustuvien tuotteiden kasvu jatkuu Pohjois-Amerikassa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Qualcomm pitää rohkaisevana myös japanilaisten ja eurooppalaisten kiinnostusta wcdma-palveluita kohtaan ja uskoo pystyvänsä hyvin hyödyntämään 3g-markkinoiden kasvua. Yritys luottaakin liikevaihtonsa ja tuloksensa jatkavan vakaasti nousulinjalla.

Tuoreimmat osastosta