Osakkeelle pakkia Inetissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Aasian operaattorit vaivaavat Juniperia

Julkaistu: 26.1.2006 6:50

Amerikkalainen verkkolaitevalmistaja Juniper petti keskiviikkona Wall Streetin odotukset ohjauksellaan ja osakkeen kurssi rojahti yli seitsemän prosenttia. Juniperin mukaan Aasian ja varsinkin Japanin operaattorit pohtivat yhä investointejaan.

Loka-joulukuussa Juniper Networks Inc:n nettotulos kasvoi 60 prosenttia vuoden takaisesta. Tämäkään ei riittänyt yhtiön suorituskykyyn tottuneille sijoittajille, ja kun Juniper povaa odotuksia heikempää kasvua kuluvalle neljännekselle, näkyivät kalvenneet odotukset myös osakkeen hinnassa.

Nasdaqissa varsinaisen kaupankäynnin jälkeen osake päätyi 0,17 dollarin nousuun 21,52 dollariin. Tulostietojen jälkeen kurssi kuitenkin painui 19,87 dollariin sähköisessä Inet -kaupassa.

- Näyttää siltä, että Juniper on kypsymässä aiemmin markkinoiden kasvua nopeammin viilettäneestä innovaattorista tasaisemman kasvun teknoyhtiöksi, eräs analyytikko sanoi Reutersille.

Loka-joulukuussa Juniperin nettotulos kohosi 105,5 miljoonaan dollariin vuoden takaisesta 66,0 miljoonasta dollarista. Osakekohtainen tulos kohentui 0,17 dollariin, kun se vuotta aiemmin oli 0,11 dollaria.

Myynti kasvoi 34 prosenttia 575,5 miljoonaan dollariin.

Sekä myynti että toteutunut osakekohtainen tulos vastasivat prikulleen Wall Streetin analyytikkoennusteita.

Aasian operaattorit miettivät investointeja

Koko viime vuodelta Juniper raportoi vankkaa kehitystä varsinkin reitittimien kysynnän ansiosta. Vuoden 2005 nettotulos yli kaksinkertaistui 354 miljoonaan dollariin vuotta aiemmasta 136 miljoonasta dollarista.

Pääjohtaja Scott Kriens sanoi tulostilaisuudessa, että analyytikoiden huoli kasvun hidastumisesta on turha ja että Juniperin parhaat mahdollisuudet ovat vielä edessä päin.

- Verkkolaitteiden käyttö kasvaa tänä vuonna viime vuodesta ja kasvu on yhä voimakkaampaa vuonna 2007, Kriens sanoi analyytikoille.

Kasvun kauneuspilkkuna Kriens mainitsi aasialaiset ja varsinkin japanilaiset teleoperaattorit, jotka hänen mukaansa siirtävät investointejaan kolmannen ja sitä seuraavan sukupolven verkkoteknologiaan.

Verkkolaitteissaan Juniper Networks kilpailee erityisesti Cisco Systems Inc:n kanssa.

Ohjaus alle odotusten

Talousjohtaja Robert Dykes povasi kuluvalle neljännekselle 0,19 dollarin osakekohtaista, kertaeristä puhdistettua tulosta. Myynti asettunee 565-575 miljoonan dollarin haarukkaan tammi-maaliskuussa.

Analyytikot olivat ennustaneet 0,20 dollarin osakekohtaista tulosta 586 miljoonan dollarin myynnillä, joten siitä syystä osakkeen kurssille kävi kuten kävi.

Edellisestä, lokakuun puolivälissä annetusta tulosraportista lähtien Juniperin osakkeen kurssi on laskenut kaksi prosenttia. Samaan aikaan Dow Jonesin amerikkalaisten teleyhtiöiden indeksi on kohonnut 11 prosenttia.

Tuoreimmat osastosta