Bushin vaatimuksillakin vaikutusta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yahoon tulos syöksi Googlen kurssin alamäkeen

Julkaistu: 23.1.2006 8:01

Hakukonejätti Googlen osakkeen arvo vajosi Nasdaqissa viime viikolla 14 prosenttia. Syöksy sai alkunsa Googlen kilpailijan Yahoon ilmoitettua tiistaina odotettua heikommasta tuloksestaan.

Yahoon tulos herätti pelkoja, että Googlen tulos, josta tiedotetaan 31. tammikuuta, ei ole niin hyvä kuin Wall Streetin analyytikot tässä kuussa ennustivat.

Ennusteen aikaan Googlen osake pomppasi jopa 475,11 dollariin, kun se viime perjantaina vajosi 8,5 prosenttia 399,46 dollariin. Perjantaina alamäkeä vauhditti se, että markkinat säikähtivät Googlen joutuvan vaikeuksiin sen kieltäydyttyä antamasta ihmisten tekemistä hauista tietoja Yhdysvaltain hallitukselle.

Viime perjantainen noteeraus on Googlen heikoin viime marraskuun 16. päivän jälkeen. Viime viikko oli puolestaan Googlen heikoin sen 1,5-vuotisen pörssitaipaleen aikana, kertoo uutistoimisto AP.

Google on toistaiseksi ainoa hakukoneyhtiö, joka ei ole suostunut Bushin hallituksen vaatimuksiin. Yahoo, Microsoftin MSN ja AOL ovat suostuneet tietojen luovutukseen, mutta eivät anna henkilökohtaisia tietoja.

Tuoreimmat osastosta