SanomaWSOY perustaa yhteisyrityksen Balkanille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

SanomaWSOY perustaa yhteisyrityksen Balkanille

Kuvituskuva
Julkaistu: 21.12.2005 9:14, Päivitetty 16.8.2006 15:38

Sanoma Magazines perustaa saksalaisen Gruner + Jahrin ja itävaltalaisen Styrian kanssa yhteisyrityksen, joka alkaa kustantaan aikakausilehtiä Balkanilla. Sanoma Magazines ja Gruner + Jahr omistavat 50 prosenttia perustettavasta Adria Magazines Holdingista-yrityksestä.

Uusi yritys aloittaa toimintansa ensi vuoden keväällä. Yhtiö työllistää tytäryhtiöineen noin 275 henkilöä.

Uudelle yhtiölle perustetaan paikalliset tytäryhtiöt Kroatiaan, Serbiaan ja Montenegroon sekä Sloveniaan. Itävaltalainen Styria omistaa osuuden kustakin tytäryhtiöstä

Sanoma Magazines toimii tällä hetkellä Kroatiassa sekä Serbia ja Montenegrossa. Gruner + Jahrilla ja Styrialla on yhteisyritys Kroatiassa. Ennen yhteistyön aloittamista Gruner + Jahr ottaa haltuunsa Hubert Burda Media -yhtiön aikakauslehtitoiminnot Kroatiassa, Serbia ja Montenegrossa sekä Sloveniassa

Lopulliset osapuolten välillä solmittavat sopimukset vaativat kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Gruner + Jahr AG on Euroopan suurin aikakauslehtikustantaja. Sillä on toimintaa 20 maassa ja liikevaihtoa yhtiö teki viime vuonna 2,44 miljardia euroa. Se työllistää noin 12 500 henkilöä.

Styria Medien AG on Itävallan kolmanneksi suurin mediayhtiö. Sen liikevaihto viime vuonna oli 392 milj. euroa ja se työllistää noin 2 400 henkilöä.

Sanoma Magazines on osa SanomaWSOY-konsernia. Konsernin liikevaihto viime vuonna oli 2,49 miljardia euroaja se työllistää yli 16 000 henkilöä. Taloussanomat on osa konsernia.

Tuoreimmat osastosta