Fuusio: Axalto + Gemplus (sis. Setec) - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Älykorttien uusi maailman ykkönen on nimeltään Gemalto

Älykorttien eurooppalaiset jätit, hollantilainen Axalto ja luxemburgilainen Gemplus - johon kuuluu myös suomalainen Setec - fuusioituvat. Uusi maailmanmarkkinajohtaja saa nimekseen Gemalto ja lähtee entistä paremmista asemista kahmimaan lisää markkinaosuuksia.

8.12.2005 12:38

Älykorttien uusi maailman ykkönen Gemalto on fuusiotyypiltään tasaveroisten kumppanusten liitto - Merger of Equals - josta Axalton osakkaat saavat 44,6 prosentin ja Gemplusin osakkaat 55,4 prosentin osuudet.

Viimeksimainitun suurimmat osakkaat, amerikkalainen Texas Pacific Group ja saksalainen Quandtin perhe (Altana, BMW) ovat hyväksyneet kaupan. Molempien oletetaan pysyvän kasvuennusteiltaan hyvässä yrityksessä mukana pitkän tähtäimen sijoituksilla.

Gemalto lähtee liikkeelle liikevaihdoltaan 1,8 miljardin euron jättiyrityksenä. Sen päämaja tulee sijaitsemaan Amsterdamissa - missä Axalto pitää päämajaansa - ja hallinnolliset haarakonttorit Pariisissa ja Marseillessa.

Uudella "digitaalisen turvallisuuden" konsernilla on 11 000 työntekijää ja yhteensä 22 tuotantolaitosta eri puolilla maailmaa, 7 niistä Kiinassa. Todella globaaliseen perheeseen kuuluu myös Gemplusin viime huhtikuussa talliinsa ostama suomalainen Setec.

Fuusiota perusteltiin kehityksen nopeuttamisella muutenkin kovan kasvun markkinoilla. Gemalto haluaa hyötyä myös synergiaeduista, joista on tarkoitus saada ensi vuonna säästöjä 4 miljoonaa, seuraavana vuonna 32 ja kolmantena vuonna 85 miljoonaa euroja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?