Kauppahinta noin kahdeksan miljoonaa euroa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Technopolis haukkaa Teknologiakeskus Kareltekin

Julkaistu: 27.9.2005 8:35

Huipputekniikan toimintaympäristöihin erikoistunut Technopolis Oyj on solminut esisopimuksen Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n kanssa Teknologiakeskus Kareltek Oy:n osake-enemmistön ostamisesta.

Teknologiakeskus Kareltek on Lappeenrannan teknillisen yliopiston läheisyydessä toimiva huipputekniikan toimintaympäristö. Kareltekissa toimii 98 yritystä, joissa työskentelee yhteensä 765 henkilöä. Keskuksen liikevaihto oli viime vuonna 3,8 miljoonaa euroa ja nettotulos 0,6 miljoonaa euroa.

Kaupan kohteena on 79 prosenttia Kareltekin osakkeista. Loppuosan yhtiön osakkeista omistavat 65 osakasta, joille Technopolis tulee myöhemmin tekemään ostotarjouksen tavoitteenaan saavuttaa 100 prosentin omistus Kareltekista.

Kauppahinnan arvioidaan olevan 8,0 - 8,5 miljoonaa euroa. Siitä kolme neljäsosaa maksetaan rahana ja yksi neljäsosa Technopoliksen osakkeilla.

Kaupan lopullinen toteutuminen suunnitelluilla ehdoilla edellyttää muun muassa, että Technopoliksen tekemien ja teettämien due diligence -selvitysten tulokset eivät aseta esteitä järjestelyn toteuttamiselle ja että Technopoliksen ylimääräinen yhtiökokous päättää hyväksyä myöhemmin ehdotettavan osakeannin.

Kareltekin Venäjä-osaamisesta lisäarvoa

Technopolis arvioi, että yhtiöiden vahvuuksien yhdistämisellä muodostuisi entistä vahvempi valtakunnallinen teknologiayritysten palveluyhtiö. Uudella konsernilla olisi yhtiön arvion mukaan hyvät edellytykset jatkaa ja kehittää liiketoimintaansa kilpailukykyisesti ja kannattavasti.

Technopolis arvioi, että Kareltekin Venäjä-osaaminen toisi lisäarvoa konsernin liiketoiminnalle. Kauppa laajentaisi konsernin kiinteistösijoittamisen toiminnallista ja alueellista kannattavuutta.