STTK:n Mäenpää paheksuu poltetun maan taktiikkaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

STTK:n Mäenpää paheksuu poltetun maan taktiikkaa

Julkaistu: 16.8.2005 11:24, Päivitetty 16.8.2006 15:38

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää paheksuu yritysten poltetun maan taktiikkaa, jolla nopeita voittoja tavoiteltaessa menestyviä yrityksiä siirretään Suomesta pysyvästi pois.

Mäenpään mukaan suomalaisten yritysten selviytyminen globaalitalouden maailmassa edellyttää työmarkkinajärjestöiltä uudenlaista yhteistyötä.

- Yritysten kilpailukyky, palkansaajien ostovoima ja palkansaajien turva työelämän muutoksissa muodostavat kokonaisuuden, joka ei tällä hetkellä toimi. Palkansaajien turva ontuu. Osoituksena tästä ovat jatkuvat irtisanomiset, joita ei voi perustella tuotannollisilla ja taloudellisilla syillä.

Mäenpää puhui STTK:n talousseminaarissa Helsingissä tänään. Hän ei hyväksy väitteitä, joiden mukaan suomalainen ammattiyhdistysliike vastustaa globalisaatiota ja elää menneessä.

- Ay-liike on lähtökohdiltaan kansainvälinen liike ja on luonnollista, että suomalaiset yritykset toimivat ja menestyvät koti- ja ulkomaisilla markkinoilla. Etenkin uudessa taloudessa yritysten on oltava lähellä asiakasta ja suuria markkinoita.

Tuoreimmat osastosta