Ylimerkittiin 1,6-kertaisesti - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Technopoliksen osakeannilla hyvä menekki

Kiinteistösijoitusyhtiö Technopoliksen huhti-toukokuun vaihteessa toteuttama osakeanti ja -myynti ylimerkittiin noin 1,6-kertaisesti, yhtiö ilmoitti tänään. Yhtiön hallitus on päättänyt osakkeiden merkintä- ja myyntihinnaksi 3,69 euroa osakkeelta. Alustava hintahaarukka oli 3,60-3,80 euroa.

9.5.2005 13:29

Technopolis kerää annilla ja myynnillä uutta pääomaa noin 20 miljoonaa euroa, jotka se käyttää investointeihin Oulussa ja pääkaupunkiseudulla.

Instituutioannissa ja -myynnissä kansainväliset ja kotimaiset sijoittajat antoivat tarjouksia yhteensä noin 12,3 miljoonasta osakkeesta. Instituutioannissa oli alustavasti tarjolla enintään 6,7 miljoonaa osaketta, joten ylimerkintä oli noin 1,8-kertainen.

Yleisöanti ei sujunut yhtä hyvin. Siinä 328 sijoittajaa antoi merkintäsitoumuksia alustavasti yhteensä 254 400 osakkeesta. Yleisöannissa oli tarjolla enintään 1,2 miljoonaa osaketta. Yleisöannissa merkitsemättä jääneet osakkeet menevät instituutiosijoittajille.

Osakeantiin liittyvässä osakemyynnissä Oulun kaupunki myy 2,5 miljoonaa Technopoliksen osaketta samalla 3,69 euron osakekohtaisella hinnalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?