Vuokrausaste 96,9 prosenttia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Technopoliksen tuloksessa pientä pudotusta

Kiinteistösijoitusyhtiö Technopoliksen liikevaihto kasvoi lähes seitsemän prosenttia tammi-maaliskuussa vuotta aiemmasta, mutta tulos heikkeni hieman. Konsernin tulos ennen satunnaisia eriä laski 2,13 miljoonaan euroon 2,27 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos oli 0,05 euroa.

22.4.2005 15:54

Liikevaihtoa Technopolis kirjasi alkuvuonna 7,6 miljoonaa euroa, jossa on kasvua vuotta aiemmasta 6,8 prosenttia. Liikevaihdosta oli vuokratuottoja 6,4 miljoonaa euroa. Liikevoitto laski 3,1 miljoonaan euroon. Nettotulos putosi yli yhdeksän prosenttia 1,6 miljoonaan euroon. Käyttökatetta kertyi 4,3 miljoonaa euroa eli vajaat 12 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vertailujaksolla.

Technopolis arvioi osavuosikatsauksessaan, että konsernin vuokraamien toimitilojen käyttöaste ja palvelujen kysyntä säilyy hyvänä. Konsernin tämän vuoden liikevaihdon ja käyttökatteen odotetaan kasvavan 4-7 prosenttia edellisvuodesta.

Technopolis-konsernilla on 45 vuokrattavaa kiinteistöä. Keskimääräinen vuokrausaste oli 96,9 prosenttia maaliskuun lopussa.

Technopolis kertoo selvittävänsä kasvustrategiassaan vuodelle 2008 yhtiön laajentumismahdollisuuksia kasvukeskuksissa Suomessa. Potentiaalisia alueita arvioidaan olevan yhdestä kolmeen. Yhtiö selvittää myös laajentumista Baltiaan ja Venäjälle. Kasvuun pyritään sekä orgaanisen kehityksen että yritysostojen avulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?