Johtajia vaihtoon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ementor jauhoi tappiota alkuvuonna

Julkaistu: 22.4.2005 9:15

Pohjoismaiden suurimpiin it-konsultteihin ja yrityspalveluita tarjoaviin yhtiöihin lukeutuva Ementor teki ensi neljänneksellä 86,2 miljoonan Norjan kruunun tappion. Tappio johtui Ementorin heikkosta hanketilanteesta ja Tanskan saneeraustoimien kustannuksista.

Ementorin myynti oli tammi-maaliskuussa lähes 972 miljoonaa Norjan kruunua. Laskua vuoden takaisesta kertyi yli 24 prosenttia.

Ementorille tärkeiden konsulttitoimintojen liikevaihto putosi yli 25 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Ementorin mukaan se on viimeiset kaksi viikkoa arvioinut toimintojaan ja ryhtynyt epäkohtien oikaisuun. Toisella neljänneksellä Ementor viilaa myös strategiaansa markkinatilanteeseen ja toimintoihinsa paremmin sopivaksi.

Tanskassa tehdyt henkilöstövaihdokset aiheuttivat Ementorille yli 17 miljoonan Norjan kruunun kustannukset.

Jo Lunder aloitti Ementorin pääjohtajana viime helmikuussa. Tammikuussa Ole Morten Settevik korvasi Steinar Sønstebyn konsernin Norjan toimintojen johtajana.

Maaliskuussa Carsten Dilling otti vastaan Ementor Denmark A/S:n toimitusjohtajan tehtävät Claus Thorsgaardilta.

Ementorin mukaan johtajavaihdokset kuvastavat hallituksen ja uuden johdon sitoutumista yhtiön kannattavuuden kohentamiseksi.

Tuoreimmat osastosta