Lcd-ylikapasiteetti söi tulosta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

LG Philips LCD odotetusti tappiolle

Julkaistu: 11.4.2005 10:40

Maailman toiseksi suurin lc-näyttöjen valmistaja, hollantilais-korealainen LG Philips LCD Co. teki ensimmäisen tappiollisen neljännesvuosituloksen kahteen vuoteen. Tulosta nakersivat lcd-tuotteiden pudonneet hinnat.

Tammi-maaliskuussa tulos jäi 79 miljardia wonia eli noin 78 miljoonaa dollaria tappion puolelle. Vuotta aiemmin vastaavana aikana tulos oli 628 miljardia wonia plussalla.

Myynti putosi 16 prosenttia 1,8 triljoonaan woniin eli enemmän kuin analyytikot arvioivat. Erään Bloombergin haastatteleman analyytikon mielestä luvut näyttävät, että LG Philips LCD on pudonnut nyt pohjalukemiinsa.

Monet alan valmistajat ovat investoineet viime aikoina reippaasti uuteen tuotantokapasiteettiin. Toisaalta lcd-alalle povataan myös hyviä näkymiä, ja markkinoiden uskotaan kasvavan 35 miljardiin dollariin tänä vuonna.

LG Philips LCD on samassa veneessä eteläkorealaisen markkinajohtajan Samsungin ja taiwanilaisten AU Optronicsin ja Chi Mein kanssa. Nämä yhtiöt kertovat tuloksistaan myöhemmin huhtikuussa. Kaikille povataan tappioita lcd-tuotannossa.