Skype-ohjelma kriittisen suosion rajalla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Skype-ohjelma kriittisen suosion rajalla

Julkaistu: 22.2.2005 10:17, Päivitetty 16.8.2006 15:38

Ilmaiset Internet-puhelut mahdollistava Skype-ohjelma on saavuttanut kriittisen suosion rajan. Se on ladattu jo 74 miljoonaa kertaa ja käyttäjämäärä lisääntyy yli 100 000 päivässä.

Skype on ilmainen ohjelma, mutta sen taustalla oleva yhtiö perustaa liiketoimintansa SkypeOut-palveluun. Palvelun kautta Skype-ohjelmalla voi soittaa edullisia puheluita tavalliseen puhelinverkkoon. Palvelu on rakennettu siten, että yhtiöllä on VoIP-yhdyskäytäviä useissa maissa. Käyttäjä puhelu ohjataan Internetin kautta näille yhdyskäytäville, joista se siirretään perinteiseen verkkoon. Näin käyttäjä maksaa periaatteessa vain paikallispuhelumaksuja.

Käyttäjämäärän rajun lisääntymisen myötä SkypeOut alkaa olemaan tukkeessa. Käyttäjien mukaan puheluissa on jopa kahden sekunnin viipeitä, jotka tekevät normaalin keskustelun mahdottomaksi. Lisäksi käyttäjät ovat raportoineet että puheluita ei saa yhdistettyä tai vaikka saakin, yhteys toimii vain toiseen suuntaan.

Skypen edustajan mukaan ongelmat ovat tiedossa mutta vetoaa suuriin käyttäjämääriin ja valitusten vähäisyyteen. Hänen mukaansa yhtiö valvoo jatkuvasti verkkoaan ja pyrkii laadun parantamiseen.

Aki Anttila

Tuoreimmat osastosta