Suhdanteet nousussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Myynti veti tammikuussa tietoaloilla

Tietojenkäsittelypalveluiden luottamus vahvistui edelleen tammikuussa. Myynti kasvoi ja odotukset näyttävät positiivisilta. Alan suhdannetilanne koheni hieman ja sen odotetaan pysyvän lähikuukausina vakaana. Työllisyystilanne parani joulukuusta.

2.2.2005 12:58

Tietojenkäsittelypalveluiden luottamusindikaattori jatkoi tammikuussa nousua. Vahvistuneen luottamuksen takana on hyvin sujunut myynti ja positiiviset myyntiodotukset. Indikaattorin saldoluku oli +41, kun se koko palvelualoilla on +19.

Myynti vauhdittui tammikuussa edellisiin kuukausiin verrattuna. Yli 80 % yrityksistä arvioi myynnin nousseen. Saldoluku kohosi voimakkaasti joulukuusta ja se on nyt korkeimmalla tasollaan kolmeen vuoteen. Myös myyntiodotukset tuleville kuukausille näyttävät valoisilta.

Arviot myyntihintojen kehityksestä puolestaan näyttävät epävarmoilta. Yli puolet vastaajista odottaa hintojen laskevan nykyisestä, kun vielä viime kuussa niiden odotettiin pysyvän ennallaan. Myyntihintaodotuksissa on ollut voimakasta vaihtelua. Työllisyystilanne kohentunutAlan työllisyystilanne näyttää hieman kohentuneen joulukuusta ja henkilökunnan määrä oli nousussa. Työllisyystilanteen arvioidaan lähikuukausina pysyvän pääosin ennallaan.

Suhdannetilanne on pysynyt vakaana eikä suuria muutoksia ennusteta tapahtuvan. Sama trendi on myös nähtävissä muilla palvelualoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?