Naulakkoja toppatakkikansalle!

29.12.2004 15:27

Miksi elokuvateattereissa ei ole säilytystiloja, vaan salissa pitää istua talvisinkin toppatakit sylissä kuin aseman odotushallissa?

Asiaa on ihmetellyt MDC RISC Internationalin toimitusjohtaja Ilkka Halava. Järjestely tuntuu alkeelliselta, kun muuten elokuvateatterit sijoittavat elämyksien tarjoamiseen suuria summia – isompia saleja, mukavampia penkkejä, uutta äänitekniikkaa ja monenlaista pupellettavaa.

– Teatteriin tai oopperaan mentäessä takit jätetään naulakkoon ja muutenkin julkisissa tiloissa, kuten kouluissa, päällysvaatteille on paikkoja. Sormusten herraakin istut katsomassa tuntikausia kamppeet sylissä. Tällaisille tavoille tulee ajan mittaan niin sokeaksi, että ei edes osaa vaatia muuta.

Halavan mielestä naulakkopalveluita voitaisi järjestää ilman narikkapalveluakin.

Naulakot voisivat sijaita salin sivustoilla, jolloin paikalla olisi monta silmäparia niitä vahtimassa. Varas tuskin ostaisi melko kallista lippua vain kokeillakseen onneaan.

Vastaus:

Tampereen Plevnassa on toiminut hyvin kokeilu, jossa asiakkaille tarjotaan lukollisia lokeroita, Finnkinon alueteatteripäällikkö Ismo Määttä kertoo.

Suosio perustuu itsepalveluun ja siihen, että kaapit ovat näkyvällä paikalla, joten asiakkaat ovat oppineet käyttämään niitä.

Helsingin Tennispalatsin naulakkopalvelukokeilut päättyivät sen sijaan huonosti.

– Uskoimme, että naulakoille olisi kysyntää, mutta näin ei ollutkaan.

Myös Määttä tuskailee talvisin vaatteidensa kanssa. Lokeroiden käyttöönottoa myös Helsingissä on hänen mukaansa pohdittu. Saleihin sijoitettavista naulakoista ei sen sijaan ole ollut puhetta.

Tällä palstalla lukijat voivat esittää kysymyksiään eri yritysten tai toimialojen edustajille. Voit lähettää ne osoitteeseen elina.ranta@verkkotie.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?