Helppoheikkienkuninkaat

Julkaistu:

Anthony Robbins ja Deepak Chopra ovat maailman menestyneimmät motivaatio-valmentajat.Heidän puoleensa kääntyvät niin suuryhtiöidenjohtajat kuinurheilunhuippuseurat.

Talouselämän vaatimusten ja kilpailun alati koventuessa syntyy tilaa tunnenikkareille, jotka saavat epävarmat ihmiset uskomaan jälleen itseensä. Näiden helppoheikkien ykkösnimi on yhdysvaltalainen Anthony Robbins. Aitoamerikkalaiseen tyyliin Robbins saarnaa rikastumisen mahdollisuutta. Samalla hän on itsekin käärinyt omaisuuden.

Robbins oli neljännesvuosisata sitten lihava, rahaton ja yksinäinen talonmies. Sitten hän ryhtyi lueskelemaan psykologiaa ja käyttäytymistieteitä ja loi yksilön kykyihin perustuvan uskomusjärjestelmän.

"Henkilökohtaisen voiman" ja "Sisäisen jättiläisen" esittelystä on tullut suurta liiketoimintaa. Nykyisin Robbins lentelee ympäri maailmaa suihkukoneellaan, ja hänen nimissään tehtyjen tuotteiden myynnin lasketaan olevan tällä hetkellä viitisenkymmentä miljoonaa dollaria vuodessa. Uskomattoman energisen, täydellisen valkohampaisen ja mieluusti paitasillaan henkseleissä esiintyvän Robbinsin paras myyntituote ovat olleet Personal Power -äänitteet, joita on mennyt kaupaksi kasetteina 35 miljoonaa kappaletta.

Tuotantoyhtiön mukaan kaseteilla on mitattavia tuloksia: ne ovat alentaneet käyttäjien painoa, lisänneet tuloja, auttaneet pääsemään huonoista tavoista, luoneet maagisia ihmissuhteita ja paljon muuta!

Robbins on kertonut juovansa kuudesta kahdeksaan litraa vettä päivässä, syövänsä paljon vihreitä vihanneksia, nukkuvansa työputkissa kaksi tai kolme tuntia yössä ja kutsuneensa avioliittonsa alussa vaimoaan huumekauppiaaksi tämän syötyä banana split -jäätelöannosta.

Robbins opettaa, että hyvää oloa ei saavuta vain syömällä oikein ja liikkumalla. Kolmion täydentää "emotionaalinen kunto": kielteisissä tunteissa pyöriskelyn sijaan on kehitettävä myönteisiä tuntemuksia.

Robbins ilmoittaa luennoineensa opeistaan jo yli kolmelle miljoonalle ihmiselle. Kuulijat pulittavat jopa tuhansia euroja illalta.

Konsulttiyhtiö Accenture on valinnut Robbinsin yritysmaailman viidenkymmenen suurimman intellektuellin listalle, jossa Robbins päihitti muiden muassa tietokonekaupan mullistaneen Michael Dellin ja megatrendien kiteyttäjän John Naisbittin.

American Express nimitti miehen yhdeksi maailman huippukouluttajista. Kansainvälinen kauppakamari kelpuutti hänet "Maailman huomattavien ihmisten" kärkeen.

Mies ilmoittaa neuvoneensa ja valmentaneensa Yhdysvaltain suurimpien yhtiöiden pääjohtajia, urheilujoukkueita (esimerkiksi NHL-joukkue Los Angeles Kingsiä ja NBA-joukkue San Antonio Spursia), Andre Agassin ja Greg Normanin kaltaisia yksilöurheilijoita sekä viihdemaailmassa muun muassa Quincy Jonesia ja Anthony Hopkinsia.

Robbins ei tietenkään ole valmennusmarkkinoilla yksin. Hänen rinnalleen nousseista itseuskoguruista menestynein on Deepak Chopra, jonka vuosituloiksi arvioidaan yli kaksikymmentä miljoonaa dollaria.

Chopra yhdistää motivointioppeihinsa transsendenttistä mietiskelyä ja yrttihoitoja. Vaihtoehtolääkintää kaupanneesta myyntimiehestä tuli menestys yhdessä yössä, kun tv-juontajasuosikki Oprah Winfrey otti hänet 12. heinäkuuta 1993 televisioon esittelemään kirjaansa.

Vuorokausi ohjelman päättymisen jälkeen kirjaa oli tilattu 137 000 kappaletta. Chopra on julkaissut parissakymmenessä vuodessa 25 kirjaa ja yli sata äänikasettia, videota ja cd-romia. Hänen asiakkaisiinsa ovat kuuluneet muiden muassa laulajat Michael Jackson ja Madonna, roskalainoilla keinotellut Michael Milken ja muotialan yrittäjä Donna Karan.

Robbins myy verkkosivuillaan kasettien, kirjojen ja videoiden lisäksi lisäravinteita, ja hän aikoo laajentaa muun muassa lenkkikenkiin, energiapatukoihin ja omilla opetuksillaan ladattuihin mp3-soittimiin.

Chopra kauppaa muun muassa yrttejä, kynttilöitä ja teetä. Hän on avannut terveyskylpylän Floridaan ja aikoo avata vielä viisi kylpylää ympäri Yhdysvaltoja.

Yksi Robbinsin isoimmista hankkeistaan on Fidzi-saarten toiselle pääsaarelle Vanua Levulle pystytetty Namale Spa & Sanctuary -lomakeskus. Robbins ilmoitti perustaneensa keskuksen "antaakseen maailmalle mahdollisuuden viettää aikaa Fidzi-saarten ystävällisten ihmisten kanssa". Huoneet maksavat 300–2 100 dollaria päivältä.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!
  1. 1

   Yksin asuva, tulisitko toimeen 669 eurolla kuukaudessa?

  2. 2

   Työkokeilu: Riitta, 53, teki raskasta työtä ”aidossa kaupan ympäristössä” – 9 euroa per päivä

  3. 3

   Miten hyvin tunnet suomalaiset logot? Tee 12 kysymyksen testi

  4. 4

   TS: Kerrostalo vajosi Turussa 10 senttiä – Kojamo purkaa rakennuksen

  5. 5

   Rovion osake rajussa syöksyssä pörssissä – ”Brutaali pettymys”

  6. 6

   Syksyn yhteishaun tulokset julki: näihin ammattikorkeakouluihin oli vaikeinta päästä

  7. 7

   Alennuksessa jopa autoja ja asuntoja – Black Friday vyöryttää tarjouksia jo torstai-iltana

  8. 8

   Kommentti: Ekonomistien näkemykset eroavat kovasti – ja nyt sen näkee kuka vain

  9. 9

   Ajatushautomo: Brittien elintasoa uhkaa pisin heikkeneminen 60 vuoteen

  10. 10

   Naisten määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa nousi ennätykseen – toimitusjohtajia jo 9

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rovion osake rajussa syöksyssä pörssissä – ”Brutaali pettymys”

  2. 2

   TS: Kerrostalo vajosi Turussa 10 senttiä – Kojamo purkaa rakennuksen

  3. 3

   Ilkka, 62, nostaa eläkettä ja käy kokopäivätöissä – ”Kyllä tässä pääsee voitolle”

  4. 4

   Yksin asuva, tulisitko toimeen 669 eurolla kuukaudessa?

  5. 5

   Miten hyvin tunnet suomalaiset logot? Tee 12 kysymyksen testi

  6. 6

   Purkupäätös: Kojamon kerrostalo vajosi nopeasti 10 cm – ”Jotain siellä on tapahtunut”

  7. 7

   Rukalla ulosmarssi – hiihtokeskuksen työntekijät poistuivat hisseiltä iltakuudelta

  8. 8

   Työkokeilu: Riitta, 53, teki raskasta työtä ”aidossa kaupan ympäristössä” – 9 euroa per päivä

  9. 9

   Nyt tarkkana tv-ostoksilla – varmista, ettei laite vanhene parissa vuodessa

  10. 10

   Suomesta lähtee tänään 800 metriä pitkä junakuljetus Kiinaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Juho muutti Puolaan töihin palvelemaan suomalaisia – ”Muistan yllättyneeni katsoessani ensimmäistä palkkakuittia”

  2. 2

   Talo Thaimaassa ja citykämppä Espanjassa: Annika, 63, kertoo, miten Lahti vaihtui halpaan elämiseen auringossa

  3. 3

   Näin tukiloukku napsahtaa työtä tekevälle: palkkaa lisää 1 000 €/kk – tilille vain 209 € enemmän

  4. 4

   Riku Aallon yli 5 000 euron palkankorotus suututti kentän – osa erosi jo Teollisuusliitosta

  5. 5

   Suomen 100 suurinta metsänomistajaa: listan ykkösen metsät peittäisivät Kehä I:n sisälle jäävän Helsingin

  6. 6

   Miten hyvin tunnet suomalaiset logot? Tee 12 kysymyksen testi

  7. 7

   Suomalaisesta nollan euron setelistä tuli hitti – joidenkin arvo voi nousta huimasti

  8. 8

   Ilkka, 62, nostaa eläkettä ja käy kokopäivätöissä – ”Kyllä tässä pääsee voitolle”

  9. 9

   Kuljetusyrittäjän tuska: 13 harjoittelijaa eikä yksikään pärjännyt – mukana ufotutkija, ja toinen viihtyi töissä 3 tuntia

  10. 10

   Riku, 24, kilpailutti kahta pankkia: 9. tarjous asuntolainasta kelpasi – säästöä 7 000 euroa

  11. Näytä lisää