2004012933 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Marimekko sai viimein kaupaksiturkisyhtiö Grünsteinin

Paakkasen mukaan Grünsteininostaminen oli virhe

17.12.2004 17:03

Marimekko myy turkistuotteita valmistavan Grünstein Productin 2,3 miljoonalla eurolla Sirpa Lanamäen ja Arja Miettisen omistamalle Gemmi Oy:lle. Kauppahinta sisältää 1,3 miljoonan korolliset velat.

Marimekko kirjaa kaupasta emoyhtiössä yhden miljoonan ja konsernissa noin 1,3 miljoonan euron tappion.

Grünsteinin liikevaihto oli viime vuonna 3,7 miljoonaa euroa eli noin kuusi prosenttia Marimekko-konsernin liikevaihdosta. Yhtiön palveluksessa on 40 henkilöä.

”Grünsteinin ostooli virhe”

Marimekon toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen toteaa Grünsteinin oston olleen virhe. Marimekko osti Grünsteinin elokuussa 2000 ja sai sen jälkeen turkisten vastustajat kimppuunsa.

– Se (Grünsteinin osto) oli virhe. En kierrä sitä, se on totuus asiasta ja olen sen myöntänyt julkisesti, Paakkanen sanoi.

Grünsteinin liikevaihto oli viime vuonna 3,7 miljoonaa euroa eli noin kuusi prosenttia Marimekko-konsernin liikevaihdosta. Grünstein teki viime vuonna nollatuloksen. Paakkasen mukaan Grünsteinin tulos on liikkunut viime vuosina lähellä nollaa.

– Se ei ole ollut välttämättä tappiollinen. Se on ollut plus miinus nolla – jotain voittoakin on tullut, mutta hyvin niukasti. Enimmäkseen voidaan sanoa, että se ei ole vastannut meidän tavoitteisiimme, Paakkanen kertoi.

Marimekko neuvotteli Grünsteinin myymisestä usean eri ostajatahon kanssa pari vuotta.

Gemmi Oy on holding-yhtiö, jonka kautta Sirpa Lanamäki ja Arja Miettinen omistavat Grünsteinin. Ravintola-alan yrittäjästä Sirpa Lanamäestä tulee Grünsteinin hallituksen puheenjohtaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?