Ardin Software muuttaa Lappeenrantaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kareltek saa venäläisvahvistuksen

Julkaistu: 16.12.2004 14:50

Ensimmäinen venäläisomisteinen ict-alan yritys etabloituu Teknologiakeskus Kareltekiin, kun Ardin Software Oy:n avaa toimipisteen Lappeenrantaan. Kareltek ja Ardin Software ovat juuri solmineet yhteistyö- ja vuokrasopimuksen.

Sopimus on merkittävä ja konkreettinen virstanpylväs Kareltekin ja Luoteis-Venäjän talousalueen välisessä yhteistyössä, jota on tehty jo vuodesta 1989 alkaen, arvioidaan sopimuspuolien tiedotteessa.

Lappeenrannan teknilliseen yliopisto ja Teknologiakeskus Kareltek Oy muodostavat yhdessä vankan ict-osaamisen keskittymän Etelä-Karjalassa. Teknologiakeskuksessa toimivasta noin 80 yrityksestä lähes jokainen toimii informaatio- ja tietotekniikan parissa. Teknologian ja osaamisen vaihto Luoteis-Venäjän ict-toimijoiden kanssa on luontevaa, sillä Pietari on Venäjän ict-teollisuuden keskus.

Kareltekilla pitkät perinteet Venäjä-yhteistyössä

- Kareltek järjesti ensimmäinen teknologian siirtoa käsittelevän suomalais-venäläisen seminaarin vuonna 1989, sanoo Kareltekin toimitusjohtaja Marjut Hannelin.

– Yhteistyö on kasvanut tasaisesti, vaikka taloudelliset ja poliittiset muutokset ovat aiheuttaneet kehitykseen tasanteita. Yhteistyötä tehdään sekä teknologiakeskustasolla että suoraan yrityksen välisenä toimintana, monissa Kareltekin yrityksissä on jo vuosia ollut venäläisiä asiantuntijoita ja heidän lukumääränsä kasvaa jatkuvasti.

Kareltek on Suomen Teknologiakeskusten liiton TEKEL:in ainoa keskus, jolla on osaamiskeskusohjelman kautta tärkeä Venäjä-osaamisen rooli: yksi osaamiskeskuksen osaamisaloista on Venäjä liiketoimintaympäristönä. Ardin Software on ensimmäinen TEKEL-verkoston keskukseen etabloitunut venäläisomisteinen yritys.

Toimitusjohtaja Hannelinin mukaan Kareltek aikoo vahvistaa Venäjä-osaamista ja yhteistyötä voimakkaasti lähitulevaisuudessa.

Ardin Sofware Oy:n on toiminut Suomessa kaksi vuotta. Se muuttaa Kareltekiin ensi vuoden alussa.

Ardin Software Oy on kansanvälinen helsinkiläisyritys, joka toimittaa ohjelmistoalan asiantuntijapalveluja pääasiassa pohjoismaiselle asiakaskunnalle. Yritys toimii kiinteässä yhteistyössä 1993 perustetun venäläisen Arcadia Inc:in kanssa ja niillä on sama omistaja.

Ardin Software edustaa myös muutamaa venäläistä saman alan yritystä, jotka täydentävät omalla osaamisellaan asiakkaille tarjottavaa palveluvalikoimaa.

- Voimme toimia kanavana paikallisten ja venäläisten yritysten välillä ja tarjota myös venäläistä huippuosaamista paikallisille teknologiayrityksille, Ardin Sofwaren toimitusjohtajan Arcady Khotinin sanoo. Hän aikoo myös palkata paikallisia työntekijöitä yritykseen.