Loppuvuosi paremmin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Belttonin tulos notkahti miinukselle

Julkaistu: 15.11.2004 13:15

Toimistotarvikkeisiin erikoistuneen Belttonin tulos oli laskussa heinä-syyskuussa, kuten yhtiö oli aiemmin ennakoinutkin. Liikevaihto pysyi sen sijaan edellisvuoden tasolla. Yhtiön mukaan markkinatilanne on paranemassa.

Tulos ennen satunnaiseriä laski 0,2 miljoonaa euroa miinukselle, kun se vuotta aikaisemmin oli 0,4 miljoonaa euroa voitollinen. Liiketappiota kertyi 0,1 miljoonaa euroa. Vertailujaksolla liikevoittoa oli 0,4 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa kertyi 12,6 miljoonaa euroa, kun sitä viime vuoden kolmannella neljänneksellä oli 12,8 miljoonaa euroa.

Haastava markkinatilanne

Belttonin mukaan toimistotuotteiden markkinatilanne oli katsauskaudella haastava. Liikevoittoa painoi tuotteiden hintakilpailu ja myös myyntihenkilöstöstä on ollut pulaa.

Katsauksen mukaan käänne on kuitenkin tapahtunut ja kysynnän uskotaan paranevan loppuvuotta kohden. Näin ollen viimeisen neljänneksen liikevoitto tulee olemaan selvästi plussalla.

Koko tämän vuoden liikevaihtonsa Beltton arvioi olevan noin 60 miljoonaa euroa. Liiketuloksen arvioidaan jäävän noin puoleen viime vuoden tasosta. Tilikauden tulos uupuu viime vuodesta silti vain jonkin verran, kun tukena on konsernirakenteen yksinkertaistamisesta saatava laskennallinen verosaaminen.

Belttonin mukaan sillä on jatkuva valmius vauhdittaa kasvua yritysostoilla.