Ensi vuonna hidastuu - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elektrobitin tulos yli tuplaantui, koko vuosi yli odotusten

Julkaistu: 3.11.2004 9:18

Elektroniikan sopimustuotekehitystä ja automaatiojärjestelmiä tuottava Elektrobit Group Oyj onnistui yli kaksinkertaistamaan tuloksensa vuoden kolmannella neljänneksellä. Yhtiön mukaan sekä liikevoitto että liikevaihto ylittävät asetetut tavoitteet.

Tulos ennen satunnaisia eriä nousi 11,6 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 4,7 miljoonassa eurossa. Liikevoitto ylsi 11,9 miljoonaan euroon, vuotta aikaisemmin oltiin 5,1 miljoonassa eurossa.

Liikevaihto kasvoi 36 miljoonasta eurosta 57,8 miljoonaan euroon. Tässä oli kasvua hiukan yli 60 prosenttia.

Sekä testaus-, sopimustuotekehitys- että automaatiojärjestelmien liikevaihto kasvoi edellisvuodesta, mutta nousua oli erityisesti testauksessa.

Haasteita riittää

Elektrobitin mukaan liiketoimintaympäristö on pysynyt haasteellisena ja näkyvyyttä ei ole pitkälle. Yhtiö tavoittelee tänä vuonna maltillista liikevaihdon ja kannattavuuden kasvua, mutta vahvan kolmannen neljänneksen ansiosta tälle vuodelle asetut tavoitteet tullaan ylittämään.

Viimeisellä neljänneksellä liikevaihdon ennakoidaan olevan selvästi korkeampi kuin vuonna 2003 samalla jaksolla ja pysyvän tämän vuoden kolmannen neljänneksen tasolla.

Viimeisen neljänneksen liikevoiton uskotaan olevan edellisvuotta korkeammalla, mutta alemmalla tasolla kuin tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Vuoden 2005 liikevoiton ennakoidaan olevan tänä vuonna saavutettavan tason alapuolella