200405965 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Marimekko näkyy maailmalla

Julkaistu: 15.10.2004 18:40

Marimekon toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen puhui eilen kunniavieraana luovan työn ja taloudellisen kannattavuuden yhdistämisestä sisustustaiteilijoiden kansainvälisessä tapahtumassa Belgian Kortrijkissa.

Marimekko saa Interieur 04 -näyttelyssä laajaa julkisuutta, sillä milanolainen huippusuunnittelija James Irvine on sisustanut Marimekon tuotteilla yli tuhannen neliön näyttelyosaston.

– Marimekolla on kaksijakoinen strategia, jossa taloudellinen vastuu ja huippu-design kulkevat rinta rinnan. Designia ei saa tehdä miettimättä, saako sitä kaupaksi vai ei, tiivistää Paakkanen.

Paakkanen kertoo pitävänsä Marimekon kutsumista näyttelyyn merkittävänä asiana yhtiön vientiponnistelujen kannalta.

Marimekko on saanut runsaasti ilmaista julkisuutta maailmalla design-näyttelyissä, joita on tukenut muun muassa Designmuseo.

Suursijoittaja George Soroksen vaimo Susan Soros on sponsoroinut retrospektiivistä Marimekko-näyttelyä, joka on kiertänyt jo vuoden eri puolilla USA:ta. Näyttely on parhaillaan kolme kuukautta Los Angelesissa, josta se siirtyy Chicagoon. Ensi vuonna näyttely tulee Ranskan Roubaix’hen, joka sijaitsee lähellä Belgian rajaa.

Yhtiö avasi elokuussa myös Berliinissä näyttelykierroksen, jonka järjestelyihin on osallistunut Designmuseo.

Näyttelyt ovat tuoneet Paakkasen mukaan aina uusia asiakassuhteita.

Tuoreimmat osastosta